UA | RU
22 квітня 2020, 19:15

Міністр громад та територій Чернишов має рахунок в російському банку

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов має рахунок в російському "Альфа-банку", на якому зберігає 46 284 швейцарських франків.
Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов має рахунок в російському "Альфа-банку", на якому зберігає 46 284 швейцарських франків.
Фото: koda.gov.ua

Про це свідчать дані його декларації про доходи, передає RegioNews.

Крім того, згідно із даними декларації, Олексій Чернишов зберігає готівкою 500 тисяч доларів, його дружина має готівкою 115 тисяч доларів.

Міністр має рахунок в "Приватбанку", де зберігає 23 663 гривень, у тому ж "Приватбанку" його дружина має на рахунку 19 423 гривні.

Олексій Чернишов тримає на рахунку в австрійському "Erste Bank" 52 919 євро, його дружина теж має рахунок в "Erste Bank" на 20 955 євро.

Крім того, міністр позичив третім особам 7 мільйонів 405 тисяч гривень, зокрема, 3,8 мільйонів гривень компанії "АМ Проперті Груп" і 3,6 мільйонів гривень кооперативу "ЖБК "Сонячний берег".

Колишній очільник Київської області задекларував також безліч іншого майна. Наприклад, 4 елітних автомобілі, земельну ділянку, житловий будинок, 5 квартир і 11 дорогих годинників.

Згідно із даними ризик-аналізу від порталу declarations.com.ua, декларація міністра має цілий ряд можливих корупціогенних маркерів і декілька червоних маркерів, на які варто звернути особливу увагу.

Читайте також: Чернишов Олексій Михайлович. Досьє.

Нагадаємо, 11 березня 2020 року президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Чернишова з посади голови Київської обласної державної адміністрації.

5 квітня повідомлялося, що Міністр Чернишов так і не реалізував жодного з своїх будівельних мега-проєктів.

Також повідомлялося, що люди Чернишова в КОДА заблокували купівлю апаратів ШВЛ у Київській області, а хворі коронавірусом другий тиждень чекають нові апарати штучної вентиляції легенів.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися