UA | RU
09 квітня 2020, 11:35

У Зеленського запевнили, що не віддавали олігархам регіони на відкуп

В Офісі президента України заявили, що прохання Володимира Зеленського бізнесменів про допомогу у боротьбі з коронавірусом не означає, що їм віддали на відкуп цілі області
В Офісі президента України заявили, що прохання Володимира Зеленського бізнесменів про допомогу у боротьбі з коронавірусом не означає, що їм віддали на відкуп цілі області
Фото: president.gov.ua

Як передає RegioNews, про це заявив заступник голови Офісу президента України, секретар координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко "Українській правді".

"Слухайте, це ситуація аналогічна тій, що була в 2014 році, – усі допомагають один одному. Це ж не тільки великий бізнес, нам он дзвонять з різних середніх бізнесів, якісь асоціації, айтішники і так далі. Там багато різних людей, це ж не означає, що ми віддали регіони на відкуп олігархам. Це взагалі не так. Їхнє завдання – модерувати всередині, допомагати своїми менеджерами в штабах, в обладміністрації", - сказав він.

Водночас Тимошенко не бачить ніякої загрози у тому, що таким чином у всіх регіонах олігархат посилює свій вплив. "Це, по-моєму, занадто перебільшено", - зауважив він.

Також представник ОПУ розказав, що сама ідея звернутися за допомогою до олігархів у гаранта з'явилася тоді, "коли ми зрозуміли, що держава сама не зможе справитися з цим". Зокрема, зібрали бізнес, розподілили регіони і гроші на централізовані закупки, наприклад, всі польоти в Китай.

За його словами, наразі бізнесмени скидуються на централізовані закупки і "закупляють для того, аби все приходило до них в регіоні", бо вони знають потреби області, а Офіс допомагає їм логістично.

Нагадаємо, 16 березня президент України Володимир Зеленський зустрівся із власниками та топ-менеджерами найбільших українських компаній і бізнес-груп.

Олігарх Рінат Ахметов, який зголосився на прохання гаранта взяти під опіку декілька областей на час пандемії коронавірусу, називає свої дії "допомогою місцевій владі".

Выктор Пінчук вже виділив на боротьбу з коронавірусом понад 114 мільйонів гривень і коли він почав занурюватись у стан справ в області, то його найбільше вразила відсутність реальної взаємодії між міськими та обласним штабами, що унеможливлює розроблення єдиної антикризової програми регіону.

А бізнесмена і одного з лідерів парламентської групи "За майбутнє" Ігоря Палицю, який взяв на себе кураторство над Волинню на час пандемії Covid-19, найбільше у ситуації з коронавірусом вразила безпорадність влади на рівні держави.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Кличко розкритикував тимчасову спецкомісію по Києву та заявив про "спроби дискредитації"
23 квітня 2024, 19:36
Військовий зі Львівщини за 17 тисяч доларів відправляв ухилянтів за кордон
23 квітня 2024, 19:14
Чи підвищаться тарифи на газ для українців: у "Нафтогазі" ухвалили рішення
23 квітня 2024, 19:02
Кабмін виділив понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій
23 квітня 2024, 18:38
Росіяни вдарили артилерією по Сумщині, є поранені
23 квітня 2024, 18:35
Повітряні сили показали, як вночі збивали російські дрони на Півдні
23 квітня 2024, 18:06
Суд виніс вирок нацгвардійцю, який вбив п'ятьох людей на заводі "Південмаш"
23 квітня 2024, 18:03
На Великдень у Харкові закриють вхід на міські кладовища
23 квітня 2024, 17:28
У Дніпрі ДБР викрило правоохоронця, який за два роки на посаді "заробив" 14 млн грн
23 квітня 2024, 17:22
Сольський прокоментував підозру від НАБУ
23 квітня 2024, 17:01