UA | RU
13 березня 2020, 20:18

В МАУ відповіли на закиди "викривача" рейсу "Мілан-Київ"

Президент авіакомпанії МАУ Євген Дихне відповів на закиди пасажира рейсу "Мілан-Київ" Антона Гури, який ввечері 12 березня виклав в мережу відео з літака і заявив, що нібито половина пасажирів кашляли і пили жарознижуючі препарати
Президент авіакомпанії МАУ Євген Дихне відповів на закиди пасажира рейсу "Мілан-Київ" Антона Гури, який ввечері 12 березня виклав в мережу відео з літака і заявив, що нібито половина пасажирів кашляли і пили жарознижуючі препарати
Фото: flickr

Свою позицію Євген Дихне опублікував у Facebook, передає RegioNews.

"Ми з колегами уважно подивилися цей фільм жахів. І вирішили розвінчати відверту брехню", - сказав він.

За словами Євгена Дихне, Гура придбав квитки за маршрутом Київ - Мілан - Київ, він прибув до Мілана 12 березня, не був допущений до Шенгенської зони через відсутність підтвердження можливості перебування в країні і відсутність чіткої мети поїздки, і був відправлений назад в Київ найближчим рейсом від 12 березня.

Таким чином він не міг бачити порожній Мілан.

Також Дихне відповів на закиди, що "бортпровідники бігали по салону і давали єгиптянам жарознижувальні".

Він зазначив, що за усіма правилами бортпровідники не мають права давати пасажирам медичні препарати і не робили цього під час рейсу.

Екіпаж прийняв рішення забезпечити всіх пасажирів рейсу захисними масками для максимального забезпечення безпеки перельоту.

За його словами, при виявленні у пасажирів симптомів інфекційного/вірусного захворювання, в тому числі симптомів ГРВІ, бортпровідники повідомляють про це пілотам, які, в свою чергу, за 30 хвилин до посадки повідомляють про це наземним службам. Саме такі дії були здійснені екіпажем.

Також Дихне розповів, що на реєстрації було виявлено 10 пасажирів з підозрілими ознаками захворювання, вони були зняті з рейсу і не допущені до польоту.

Після прибуття в Міжнародний аеропорт "Бориспіль" першими на борт піднялися медичні співробітники, і начальник санітарно-карантинного пункту аеропорту з помічником особисто провели медичний контроль і температурний скринінг.

Він додав, що після виконання процедури основна частина пасажирів була відправлена ​​автобусами в термінал, троє пасажирів з підозрою на захворювання вирушили в кареті швидкої допомоги в інфекційне відділення Олександрівської клінічної лікарні м.Києва.

За словами Євгена Дихне, льотний екіпаж своєчасно повідомив орган УВС про наявність на борту пасажирів з підозрою на вірус, заповнив і надав по прильоту форму.

"А ми тим часом з юристами працюємо над тим, щоб надати словами блогера належну оцінку. Тому що дії, спрямовані на цілеспрямоване розпалювання паніки і на підрив довіри до інститутів влади, недовіру до лікарів, повинні бути оцінені правоохоронцями", - сказав Євген Дихне.

Нагадаємо, ввечері 12 березня в аеропорт "Бориспіль" прилетів літак з Мілану, в якому були хворі іноземці.

Усі пасажири літака з Мілана, який приземлився в аеропорту "Бориспіль" ввечері 12 березня і на борту якого перебували пасажири з ознаками респіраторних захворювань, отримають направлення пройти тест на COVID-19.

Пізніше заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив в ефірі програми "Право на владу", що температурний скрінінг проводився всім пасажирам, а в трьох з них, госпіталізованих до Олександрівської лікарні в Києві, коронавірусу не виявили.

Також у мережі з'явилися подробиці про пасажира рейсу "Мілан-Київ", який прилетів увечері 12 березня в аеропорт "Боріспль" Антона Гуру.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Удар по освітній установі в Харкові: кількість постраждалих зросла до пʼяти
08 травня 2024, 14:16
Голова Одеської ОВА Кіпер взяв під "ручний контроль" експорт агропродукції через регіон — розслідування
08 травня 2024, 14:13
У Харкові РФ ударила по території освітньої установи: постраждали діти
08 травня 2024, 13:48
Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію на 90 днів
08 травня 2024, 13:32
Зіткнулися і загорілися дві вантажівки і мікроавтобус: на Житомирщині сталася ДТП з загиблими
08 травня 2024, 13:17
Співробітнику УДО, який убив підлітка на фунікулері в Києві, загрожує довічне ув’язнення
08 травня 2024, 13:05
Усі пожежі загасили: рятувальники показали наслідки ракетних ударів по Запоріжжю
08 травня 2024, 12:39
У Кривому Розі затримали навідника російських ракет — працював з ФСБ через кремлівського "воєнкора"
08 травня 2024, 12:28
Можливі відключення світла по всій країні — Укренерго
08 травня 2024, 12:10
Екскомандир полтавської бригади ТрО віддав у користування дружині автівку, закуплену міськрадою для бійців
08 травня 2024, 12:05