UA | RU
24 липня 2020, 13:46

З Delfi стався ще один масштабний розлив палива: утворилася величезна пляма

Фахівці виявили пляму площею майже 7,5 тисяч квадратних метрів
Фахівці виявили пляму площею майже 7,5 тисяч квадратних метрів
Фото: з відкритих джерел

Заступник начальника Державної екологічної інспекції в Одеській області Віталій Караулов заявив, що черговий масштабний розлив палива із затонулого танкера Delfi стався сьогодні вранці.

Про це передає RegioNews з посиланням на видання "Думська".

За словами чиновника, в 9:00 фахівці відомства виявили пляму площею майже 7,5 тис. квадратних метрів.

Бонові загородження не змогли запобігти розливу: неправильно встановлені, вони опускаються під воду і пропускають верхній шар води з плівкою", - йдеться в повідомленні.

Крім того, танкер готують до нової спроби підйому. До судна підігнали плавучий кран - за його допомогою будуть заводити сталеві троси.

Раніше повідомлялося, що Адміністрація морських портів України оголосила тендер з вибору підрядника, який займеться підйомом танкера. Операцію оцінили майже в 25 млн грн. Згодом ці гроші планують стягнути з власника танкера.

Після підйому, Delfi відбуксують в Чорноморськ.

Нагадаємо, 21 листопада 2019 року через штормовий вітер біля берегів Одеси зірвало з якоря танкер під прапором Молдови. Вранці 22 листопада в районі пляжу "Дельфін" судно сіло на мілину і перекинулося. Із затонулого танкера в море періодично випливають нафтопродукти.

Пізніше Зеленський влаштував "розбір польотів" Труханова через танкер Delfi. Дві спроби підняти танкер "Delfi" виявилися невдалими, судно як і раніше лежить в морі.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики