UA | RU
14 травня 2020, 10:50

У київському готелі через закриті кордони "застрягли" півсотні немовлят, народжених для іноземців

Україна знову потрапила в скандал щодо захисту прав дітей, народжених сурогатними матерями
Україна знову потрапила в скандал щодо захисту прав дітей, народжених сурогатними матерями
pixabay.com

У київському готелі «Венеція» в одній великій кімнаті перебувають 46 новонароджених методом сурогатного материнства, які призначені для відправки в країни Європи, Азії та США. Їх не можуть передати батькам, бо кордони закриті через пандемію коронавірусу.

У соціальних мережах та на офіційному сайті однієї з київських клінік поширено відеоролик, на якому демонструються 46 дітей, які наразі перебувають в одному з київських готелів. Усі ці діти народжені методом сурогатного материнства від іноземних громадян різних країн.

Про це йдеться у ролику на сайті приватної клініки "Біотех" та в коментарі до цього відео на Facebook сторінці омбудсмена Людмили Денісової, пише RegioNews.

Відео, яке опублікувала клініка, призначене для сурогатних батьків із різних країн: США, Італії, Іспанії, Великої Британії, Китаю, Франції, Німеччини та інших.

На ньому персонал повідомляє, що з дітьми все добре і за ними наглядають педіатри. Відео розмістили лише на міжнародній версії сайту клініки, на українській та російській версіях воно відсутнє.

Ролик є підтвердженням, що ситуація із наданням послуг сурогатного материнства такою клінікою є масовою та системною, а технології сурогатного материнства рекламуються та представляються як "товар високої якості", - написала у коментарі Людмила Денісова.

Омбудсмен вважає, що держава не вживає належних заходів щодо захисту прав дітей та гідного ставлення до них, а Україна стає країною-донором народження для іноземців дітей, долю яких вона не може проконтролювати.

Необхідним є внесення змін до законодавства України та закріплення вимоги щодо можливості застосування репродуктивних технологій методом сурогатного материнства виключно для громадян України", - наголосила Денісова.

Україна знову потрапила в епіцентр скандалів щодо захисту прав дітей, народжених методом сурогатного материнства....

Опубліковано Людмилою Денісовою Середа, 13 травня 2020 р.

Довідка:

В більшості європейських країн та американських штатів комерційне сурогатне материнство заборонено. Після його заборони в Індії та Таїланді, Україна, конкуруючи з Грузією та Казахстаном, стала столицею цієї практики.

У зв'язку з карантином, повністю закриті кордони, а сурогатні матері продовжують народжувати. На відміну від інших країн, де сурогатне материнство дозволено, в Україні жінки не мають права залишити народжену дитину собі.

Читайте також: Лікарку перинатального центру Хмельницького підозрюють у торгівлі немовлятами

У Києві злочинна група продавала немовлят за кордон.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики