UA | RU
03 листопада 2021, 10:28

"ОПОРА" закликала ТВК скасувати результати виборів у Харкові через масові фальсифікації

У Харкові спостерігачі "ОПОРИ" закликали міську територіальну виборчу комісію скасувати результати виборів міського голови через розбіжності у протоколах з Новобаварською та Основ'янською ТВК

Про це у Facebook написав координатор спостереження за виборами у Харківській області Микола Зінченко.

Він закликав взяти до уваги розбіжності у протоколах підрахунку голосів на виборчих дільницях 631180, 631193, 631197, 631201, 631205, 631211, 631177, 663119, 631189. Також Зінченко вимагає визнати дії зазначених комісій щодо затвердження протоколів про підсумки голосування такими, що не відповідають вимогам законодавства та порушують виборчі права громадян.

Крім цього, "ОПОРА" просить ТВК зобов'язати Новобаварську та Основ'янську районну комісії провести повторний підрахунок голосів на виборчих дільницях та скласти протоколи з позначкою "Уточнений".

Крім того, у скарзі міститься прохання визнати рішення про визнання Ігоря Терехова обраним міським головою таким, що не відповідає вимогам законодавства, і скасувати.

"Визнати рішення про визнання Терехова І. О. обраним міським головою таким, що не відповідає вимогам законодавства (є протиправними), порушує виборчі права громадян, права та законні інтереси суб’єкта виборчого процесу, та скасувати таке рішення", – написав Зінченко.

Нагадаємо, дещо раніше голова правління Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська заявила, що на виборах у Харкові виявлено 21 протокол, в якому голоси були забрані в однієї групи кандидатів і віддані на користь в.о. мера Харкова Ігоря Терехова.

Як відомо, 31 жовтня в Харкові пройшло голосування на дострокових виборах міського голови. Під час виборів спостерігачі фіксували порушення виборчого законодавства. Як зазначили в громадянській мережі "ОПОРА", вони зафіксували факти "крадіжки" голосів на користь чинного в.о. мера Ігоря Терехова.

В "ОПОРІ" зазначили, що зафіксували підроблені протоколи дільничних виборчих комісій на 9 виборчих дільницях з 19-ти, які були в Новобаварському районі, а також на дільницях в Основ'янському районі Харкова.

Лідер ГО "Наш Дім - Харків", кандидат на посаду харківського міського голови Михайло Добкін вже заявив, що звернеться до суду з приводу фальсифікації результатів виборів Харківського міського голови. "Я йду до суду. Тут справа не в "Добкіні з його амбіціями". У нас у всіх харків'ян, при Терехові вже вдруге нахабно вкрали право вибирати собі мера міста! Вибирати собі мера, якого ми самі хочемо. І тут вже справа принципу", - заявив Михайло Добкін.

Своєю чергою в Блоці Юлії Світличної "Разом!" вимагають від правоохоронних органів негайно розслідувати численні факти фальсифікації результатів виборів харківського міського голови та покарати винних.

Тим часом команда кандидата на пост Харківського міського голови Костянтина Немічова заявила, що відстоюватиме кожен голос своїх виборців і закликала інших кандидатів у мери Харкова надати докази фальсифікацій результатів.

20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...