UA | RU
01 листопада 2021, 23:26

В "ОПОРІ" заявили, що будуть оскаржувати результати виборів у Харкові, якщо буде потрібно і в суді

Громадянська мережа "ОПОРА" оскаржуватиме результати позачергових виборів міського голови Харкова

Про це на брифінгу після оголошення офіційних результатів голосування заявив обласний координатор мережі "ОПОРА" Микола Зінченко, передає "Об'єктив".

За його словами, зараз "ОПОРА" перевіряє всю наявну інформацію. "Тому що, наприклад, тільки сьогодні побачили, коли одна з виборчих дільниць Основ'янського району приїхала здаватися в ТВК, що голосів за пана Терехова було на 70 більше, ніж у протоколі про підрахунок голосів виборчої дільниці, яку отримав наш офіційний спостерігач на цій же дільниці", - заявив Зінченко.

Крім того, він сказав, що розбіжності в кількості голосів у протоколах дільничних виборчих комісій і спостерігачів "ОПОРИ" зафіксували на 9 виборчих дільницях з 19, які були в Новобоварському районі.

"70 в Основ'янському зараз є і 397 на 9 дільницях Новобоварського району. Це голоси виборців, які підвищені на користь Терехова. Якщо порівнювати з іншими кандидатами, то більше втратили пан Костянтин Немічев і Олександр Скорик", - розповів Зінченко.

Також, за його словами, в "ОПОРУ" надійшли ще не всі протоколи від спостерігачів, тому перевірка результатів триває.

Крім того, Зінченко повідомив, що сьогодні Громадянська мережа "ОПОРА" подала заяву в Національну поліцію про фальсифікації на 10 виборчих дільницях.

Завтра, 2 жовтня, "ОПОРА" подасть скаргу в МВК з проханням перерахувати голоси на виборчих дільницях, де зафіксували розбіжності в кількості голосів. Якщо рішення МВК не влаштує спостерігачів, то у них буде ще 5 днів, щоб оскаржити результати через суд.

Нагадаємо, 31 жовтня, в Харкові пройшло голосування на дострокових виборах міського голови. Під час виборів спостерігачі фіксували порушення виборчого законодавства і спроби фальсифікувати результати волевиявлення харків'ян.

Лідер ГО "Наш Дім - Харків", кандидат на посаду харківського міського голови Михайло Добкін вже заявив, що звернеться до суду з приводу фальсифікації результатів виборів харківського міського голови. "Я йду до суду. Тут справа не в "Добкіні з його амбіціями". У нас у всіх харків'ян, при Терехові вже вдруге нахабно вкрали право обирати собі мера міста! Обирати собі мера, якого ми самі хочемо. І тут вже справа принципу", - заявив Михайло Добкін.

У свою чергу в Блоці Юлії Світличної "Разом!" вимагають від правоохоронних органів негайно розслідувати численні факти фальсифікації результатів виборів харківського міського голови і покарати винних.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Придавив спиляний ясень: на Запоріжжі під час незаконної вирубки дерев загинув чоловік
27 квітня 2024, 03:42
На Полтавщині суд визнав ухилянтом сімейного лікаря: проігнорував "бойову” повістку
27 квітня 2024, 01:14
На Житомирщині потяг на смерть збив 33-річну жінку
27 квітня 2024, 00:11
Найбільший пакет військової допомоги від США на 6 млрд доларів: що отримають ЗСУ
26 квітня 2024, 22:24
СБУ відреагувала на заяву представників Білорусі про удари по лікарнях Києва
26 квітня 2024, 21:25
ДТП у Броварах: відео моменту збиття людей та коментар поліції
26 квітня 2024, 21:10
Голова Броварської РДА, який пʼяним збив людей на переході, буде звільнений, – ОВА
26 квітня 2024, 20:29
У Броварах п’яний голова РДА збив натовп людей
26 квітня 2024, 20:10
Росіяни активно штурмують на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, – Генштаб
26 квітня 2024, 19:58
Окупанти здійснили майже 20 атак на Нікопольщину: наслідки
26 квітня 2024, 19:38