UA | RU
27 жовтня 2021, 18:42

Михайло Добкін: Харківські лікарі залякані владою і бояться приймати допомогу для боротьби з COVID-19

Нинішня тимчасова влада Харкова перед достроковими виборами мера залякує працівників бюджетної сфери, і одночасно підкуповує їх обіцянками великих премій у разі голосування за кандидата в мери від влади

Про це заявив лідер громадської організації "Наш Дім - Харків", кандидат на посаду харківського міського голови Михайло Добкін у ефірі програми "ОбнажёнKha".

За його словами, сьогодні в.о. мера Ігор Терехов робить харків'ян, які працюють у бюджетній сфері, залежними від влади – харків'яни бояться втратити роботу і що їх виженуть тільки за те, що вони "не так думають" або підтримують на виборах не того кандидата.

"Давайте подивимося, хто сьогодні має стабільну роботу, стабільний дохід і можливість ще щось придбати? Це в більшості своїй люди, які так чи інакше вмонтовані у владу – працівники правоохоронної системи, державної влади, обладміністрації, органів місцевого самоврядування та державних підприємств", - заявив Михайло Добкін.

Водночас, за його словами, працівники освітньої сфери та лікарі налякані й бояться свого начальства. "Лікарні бояться брати обладнання для боротьби з ковідом, яке ми їм привозимо. У мене таке враження, що ми - партизани часів Великої вітчизняної війни і мінуємо залізничні колії, щоб підірвати німецький ешелон. Ось в такій секретності ми працюємо. Це неправильно", - заявив кандидат у мери Харкова.

За його словами, окрім залякувань бюджетників, міська влада стимулює їх обіцянками фінансової допомоги. "Мені сьогодні передзвонили з низки комунальних підприємств і низки департаментів. У них були збори вчора, на яких заявлено наступне: всі працівники КП отримають після виборів до Нового року велику премію в районі 13-ї зарплати за підтримку головного і єдиного кандидата від влади", - сказав Добкін.

Раніше Михайло Добкін заявив, що критична ситуація зі стрімким зростанням захворюваності COVID-19, яка склалася в Харкові - це результат абсолютної безвідповідальності влади. За його словами, цього літа в Харкові ніхто не готувався до пандемії - як результат в Харкові критично не вистачає кисню і ліжко-місць в ковідних лікарнях, а в Харківській області одна з найскладніших ситуацій в країні з поширення COVID-19 і смертності від цієї хвороби.

13 жовтня Михайло Добкін повідомив, що частину коштів своєї виборчої кампанії спрямував на потреби харківської медицини для протидії пандемії COVID-19. "Прийняв рішення спрямувати частину коштів свого виборчого фонду мерської кампанії на потреби охорони здоров'я міста. Обійдуся без зовнішньої реклами", - повідомив Михайло Добкін, пообіцявши відзвітувати про те, на що підуть ці кошти.

Через два дні Михайло Добкін повідомив, що в першу чергу на кошти його виборчої кампанії було обладнано кисневими балонами 20 машин швидкої допомоги та 20 бригад медиків, а також розпочато проведення кисневої траси в одній з харківських лікарень.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Прикордонники за допомогою дрону знищили на півдні човен окупантів
19 квітня 2024, 00:22
На Волині сталася серйозна аварія з постраждалими: зіткнулися лісовоз та вантажівка
18 квітня 2024, 23:18
У "Нафтогазі" прокоментували вибух на газопроводі у Харківській області
18 квітня 2024, 22:11
На Харківщині стався вибух на газопроводі
18 квітня 2024, 21:46
В Одесі чоловік влаштував стрілянину під час конфлікту на дорозі
18 квітня 2024, 21:12
Росіяни планують звозити сміття на українські окуповані території
18 квітня 2024, 20:43
Ситуація на фронті: за добу відбулося понад 70 бойових зіткнень
18 квітня 2024, 20:18
Житель Полтавщини отримав 15 років в'язниці за поширення кремлівської пропаганди
18 квітня 2024, 19:57
Окупанти вдарили по Харківщині ракетами С-300, поранений чоловік
18 квітня 2024, 19:39
Посадовицю інституту НААН України викрили на хабарі в понад $20 тисяч
18 квітня 2024, 19:16