UA | RU
22 жовтня 2021, 12:11

Михайло Добкін закликав не допустити проведення в Харкові масової піар-акції Терехова в розпал хвилі COVID-19

Лідер ГО "Наш Дім - Харків", кандидат на посаду харківського міського голови Михайло Добкін закликав народних депутатів вплинути на в.о. мера Харкова Ігоря Терехова, який у розпал епідемії COVID-19 планує влаштувати фестиваль заради власного піару

Відповідну заяву Михайло Добкін зробив у прямому ефірі програми "Народ проти" на телеканалі "Україна 24".

За його словами, через те, що центральна влада втратила контроль над місцевою владою, 23-24 жовтня в Харкові під егідою в.о. мера Ігоря Терехова планують провести "грандіозний фестиваль".

"Туди звозять по рознарядці міського управління освіти вчителів, батьків, дітей старших класів для того, щоб показати, як народ радіє на святі людині, яку хочуть обрати. Ціна цього свята - мені навіть складно її уявити", - заявив Михайло Добкін.

Звертаючись до народних депутатів, які брали участь у програмі, Михайло Добкін наголосив: "Ось ви народні депутати нападаєте один на одного в ефірі, нападіть туди. Ваша додаткова енергія допоможе врятувати людські життя. І я вам буду за це вдячний".

Своєю чергою харківська волонтерка Наталія Попова в ефірі телеканалу "1+1" розповіла, що ситуація в Харкові з поширенням COVID-19 критична, всі місця з киснем в лікарнях зайняті, важких хворих нікуди госпіталізувати. "За минулу добу у нас тільки по 103 потупило 636 звернень на госпіталізацію. З них змогли госпіталізувати тільки 214 осіб. 2/3 людей залишилися вдома. Швидкі, які приїжджали до тих, що залишилися, затягували додому 3-5-20 літрові балони з киснем. Єдине, що вони могли зробити – роздихати пацієнта і виїхати", - повідомила Попова.

За її словами, лікарів у відділеннях критично не вистачає. "Не тому, що немає грошей або ставок, а тому що у нас немає лікарів. Хтось покинув державу, хтось пішов у приватний сегмент. Також, як і не вистачає медсестер. Черга в крематорій нашого регіону - від п'яти діб і довше. П'ять діб чекати, коли спалять тіло в крематорії", - додала вона.

За її словами, кисню в Харкові вистачає рівно на ті 23 лікарні, які залучені в лікуванні хворих COVID-19 зараз. "Впритул - літр в літр, але вистачає. Але нові ліжка ми розгорнути не зможемо... Тому, коли людей запрошують піти погуляти, на вибори, відвідати якісь фестивалі їжі, ви поставте собі одне питання: чи достатньо у вас грошей, зв'язків в принципі, щоб пережити цю осінь. Тому що, на жаль, я думаю, у більшості не вистачить запасу", - підсумувала вона.

Нагадаємо, напередодні харківська міська влада анонсувала проведення в Харкові грандіозного фестивалю протягом двох днів - 23-24 жовтня. У програмі: фестиваль вуличної їжі, вогняне шоу, виступ поп-артистів, футбольний матч та інші масові заходи. Фестиваль проводиться за тиждень до виборів мера міста під егідою в.о. мера і одного з учасників передвиборчої гонки Ігоря Терехова.

Напередодні Михайло Добкін, який частину коштів своєї виборчої кампанії направив на закупівлю кисневих балонів для харківських медиків та обладнання додаткових кисневих трас, заявив, що Терехов, який нічого не зробив для боротьби з ковідом, залякує керівництво лікарень, не даючи їм приймати сторонню допомогу.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
На Сумщині прикордонники відбили напад російської ДРГ
25 квітня 2024, 10:44
Митрополита Святогірської лаври взяли під варту
25 квітня 2024, 10:06
У Харкові частково відновили роботу зруйнованої телевежі
25 квітня 2024, 09:45
На Дніпропетровщині внаслідок російської атаки пошкоджений газопровід
25 квітня 2024, 09:20
У Німеччині відповіли, чи позбавлятимуть чоловіків з України статусу біженців
25 квітня 2024, 08:54
Українській бійці знищили ЗРК "Бук-М1", який готувався до пуску ракет
25 квітня 2024, 08:42
Окупанти обстріляли з артилерії громаду на Миколаївщині: наслідки
25 квітня 2024, 08:30
Росіяни атакували Черкащину: пошкоджений об'єкт інфраструктури, є постраждалі
25 квітня 2024, 08:22
За добу – 104 боєзіткнення: дані Генштабу про ситуацію на фронті та втрати окупантів
25 квітня 2024, 08:09
У СБУ показали, як "відключають" російські комплекси спостереження та засоби РЕБ
25 квітня 2024, 06:10