UA | RU
18 травня 2020, 11:15

Проблему виплат медикам швидкої роздувають штучно – голова Харківської ОДА Кучер

Олексій Кучер прокоментував протести медиків харківської станції "швидкої допомоги"
Олексій Кучер прокоментував протести медиків харківської станції "швидкої допомоги"

На думку Олексія Кучера проблем з виплатами надбавок медикам швидкої допомоги, які працюють з COVID-19, немає, вона штучно роздувається деякими активістами.

Обіцяні урядом доплати можна нараховувати тільки тим медикам, які безпосередньо працюють з хворими на коронавірус.

Про це повідомив журналістам голова Харківської ОДА Олексій Кучер, пише видання "Статус кво", інформує RegioNews.

За словами керівника області, 244 працівника швидкої, безпосередньо виїжджають до хворих COVID-19 отримали 300%-ву надбавку. Всього в службі працює 2400 чоловік.

Нормативна база дозволяє виплачувати тільки тим, хто був безпосередньо задіяний у боротьбі з COVID-19", - підкреслив Кучер.

Крім того, він запевнив, що всі медики швидкої повністю забезпечені засобами індивідуального захисту.

Нагадаємо,сьогодні вранці, 18 травня, медики харківської станції "швидкої допомоги" вийшли на пікет з вимогою виплатити обіцяні 300% надбавок та забезпечити працівників засобами індивідуального захисту.

Напередодні, 17 травня, медики анонсували акцію в соцмережах і опублікували звернення до голови Харківської ОДА Олексію Кучеру.

Раніше Міністр охорони здоров'я Максим Степанов в зверненні до медиків країни запевнив, що всі надбавки до зарплати будуть виплачені, а всі керівники на місцях відзвітують по кожній лікарні і кожному медпрацівнику.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...