UA | RU
14 червня 2021, 14:24

ДФС арештувала корпоративні права компаній, пов’язаних із Медведчуком

Фото з відкритих джерел

На корпоративні права групи компаній, що завозили нафтопродукти з Росії, накладено арешт. Йдеться про АЗС мережі Glusco

Про це повідомляє Державна фіскальна служба у Facebook, передає RegioNews.

ДФС нагадує, що в березні 2021 року податкова міліція ДФС спільно зі Службою безпеки України за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора викрила масштабну схему реалізації неякісних нафтопродуктів через відому мережу АЗС. Йдеться про АЗС мережі Glusco, яка, за даними ЗМІ, тісно пов'язана з оточенням політика Віктора Медведчука, щодо якого нещодавно українська влада запровадила санкції.

ДФС повідомляє, що службові особи декількох суб’єктів господарювання організували незаконну схему із ввезення на митну територію України, в тому числі з території РФ, нафтопродуктів з використанням морських суден, приховуючи реальні обсяги імпорту. Орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн.

Як йдеться в повідомленні, в ході досудового розслідування встановлено, що під час оформлення імпортованого палива у митних деклараціях відображалися занижені вагові та якісні показники палива (Євро 4). В подальшому паливо на підконтрольних нафтобазах змішувалося з паливом для реактивних двигунів з метою досягнення показника палива (Евро 5) та подальшої безперешкодної реалізації.

Правоохоронці провели понад 140 санкціонованих обшуків та перевірили офісні приміщення, нафтобази, морські судна та понад 100 автозаправних станцій. Виявлено паливно-мастильні матеріали (бензин, дизельне паливо, паливо для реактивних двигунів, нафтопродукти невідомого хімічного складу) загальним об’ємом понад 13 млн л (понад 10 000 тонн) на загальну орієнтовну вартість понад 350 млн гривень, - повідомляє ДФС.

Як зазначається в повідомленні, "під час досудового розслідування встановлено взаємозв'язок 28 СГД в частині спільних засновників (бенефіціарних) власників, що вказує на підконтрольність одним і тим же особам. Отримано відомості щодо намірів бенефіціарних власників та службових осіб цих 28 підприємств вчинити реєстраційні дії щодо передачі корпоративних прав іншим особам - з метою уникнення від відповідальності та унеможливлення стягнення збитків за матеріалами кримінального провадження”.

На підставі ухвали суду накладено арешт на корпоративні права 28 компаній, у власності яких перебувають також і вищезгадані АЗС на загальну суму понад 700 млн гривень, - повідомляє ДФС.

Слідчі дії тривають.

Як повідомлялося, 11 березня проводилися масові обшуки на мережі автозаправок, які ЗМІ пов’язують з Медведчуком. Розслідували оборудку з ухиленням від сплати податків на 240 млн грн.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Полтавщині суд визнав ухилянтом сімейного лікаря: проігнорував "бойову” повістку
27 квітня 2024, 01:14
На Житомирщині потяг на смерть збив 33-річну жінку
27 квітня 2024, 00:11
Найбільший пакет військової допомоги від США на 6 млрд доларів: що отримають ЗСУ
26 квітня 2024, 22:24
СБУ відреагувала на заяву представників Білорусі про удари по лікарнях Києва
26 квітня 2024, 21:25
ДТП у Броварах: відео моменту збиття людей та коментар поліції
26 квітня 2024, 21:10
Голова Броварської РДА, який пʼяним збив людей на переході, буде звільнений, – ОВА
26 квітня 2024, 20:29
У Броварах п’яний голова РДА збив натовп людей
26 квітня 2024, 20:10
Росіяни активно штурмують на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, – Генштаб
26 квітня 2024, 19:58
Окупанти здійснили майже 20 атак на Нікопольщину: наслідки
26 квітня 2024, 19:38
Кличко показав евакуацію лікарень у Києві
26 квітня 2024, 19:16