UA | RU
30 березня 2021, 16:18

Ми в активній стадії, - глава Мінфіну про переговори з МВФ

У перемовинах наразі формулюють майбутні зобов’язання
У перемовинах наразі формулюють майбутні зобов’язання
Фото з відкритих джерел

Міністр зазначає, що дискусійними з МВФ залишаються питання антикорупційної політики, судової реформи, ринку газу та електроенергії.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко на пресконференції, присвяченій підсумкам роботи міністра за рік, передає RegioNews з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Ми в активній стадії, серйозно просунулися. У фіскальній частині немає проблемних питань. Залишаються дискусійними питання антикорупційної політики, зокрема антикорупційної інфраструктури Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), відновлення незалежності Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), також питання стоїть щодо судової реформи та триває активне обговорення стосовно ринку газу й електроенергії, - сказав Марченко.

Він додав, що на сьогодні триває робота "над формулюванням наших майбутніх зобов'язань".

Як повідомлялося 6 березня, у Мінфіні сподіваються на продовження співпраці з МВФ. Міністр фінансів також запевнив, що дефолту в Україні не буде.

Також 5 березня "слуга народу" Корнієнко стверджував, що місія МВФ повернеться у квітні після завершення обмеження ціни на газ. Та ручне регулювання цін на газ не є єдиним зауваженням МВФ до України.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики