UA | RU
16 квітня 2020, 15:45

У реанімаціях лікарень Чернівецької області через коронавірус перебуває 40 хворих

У реанімаціях лікарень станом на 16 квітня перебувають 40 пацієнтів у важкому стані, з них на апаратах штучної вентиляції легень – 9. Наразі у Чернівецькій області в інфекційних відділеннях залишається 158 вільних ліжок; в реанімаціях - 43; вільних апаратів ШВЛ - 64. Найбільше хворих у Чернівецькій обласній клінічній лікарні, Чернівецькій міській лікарні №1, Глибоцькій та Сторожинецькій ЦРЛ
У реанімаціях лікарень станом на 16 квітня перебувають 40 пацієнтів у важкому стані, з них на апаратах штучної вентиляції легень – 9. Наразі у Чернівецькій області в інфекційних відділеннях залишається 158 вільних ліжок; в реанімаціях - 43; вільних апаратів ШВЛ - 64. Найбільше хворих у Чернівецькій обласній клінічній лікарні, Чернівецькій міській лікарні №1, Глибоцькій та Сторожинецькій ЦРЛ

Про це інформує Чернівецька ОДА, пише RegioNews.

У реанімаційному відділенні обласної лікарні є дев’ятеро хворих. Із них до апаратів штучної вентиляції легень підключені двоє. Інші недужі – на кисневій підтримці. Загалом же COVID-19 діагностували у трьох пацієнтів реанімації, троє перебувають на різній стадії скасування діагнозу, але все ще лікують пневмонії, та ще троє переведені у відділення нещодавно.

Так до обласної лікарні перевезли хворого на пневмонію із Путильського району. Також через двобічну пневмонію та низьке насичення організму киснем до реанімації потрапив недужий, який має хронічну ниркову недостатність і перебуває на діалізі. З цієї ж причини у відділення перевели пацієнтку із Герцаївського району, стан якої ускладнює цукровий діабет і надмірна вага. Водночас стан двох пацієнтів покращився і їх перевели у інше відділення.

У Сторожинецькій ЦРЛ п’ятеро людей перебувають у реанімації, троє з них підключені до апаратів штучної вентиляції легень, двоє – на кисневій підтримці. Ще 14 хворих – у інфекційному відділенні на періодичній кисневій терапії.

У реанімації Глибоцької ЦРЛ перебуває четверо пацієнтів на кисневій підтримці. Серед хворих – жінка, у якої інфаркт та гепатит. У неї також діагностували коронавірус. COVID-19 підтверджено ще в двох пацієнтів відділення, один – із підозрою.

У Хотинській ЦРЛ перебуває одна пацієнтка із підтвердженою коронавірусною інфекцією. Вона на кисневій підтримці.

У реанімації Кіцманської ЦРЛ є один пацієнт із пневмонією та підозрою на COVID-19.

Пацієнтці у важкому стані надають допомогу у реанімації Новоселицької ЦРЛ. 57-річна жінка перебуває на апараті ШВЛ, у неї діагностовано коронавірус.

Із реанімації Чернівецької міської лікарні №1 одного пацієнта, стан якого покращився, перевели до звичайного відділення. Водночас тут є троє хворих на апаратах ШВЛ. Це 64-річна жінка із цукровим діабетом та підтвердженим COVID-19 та 69-річний чоловік із підозрою на коронавірус, який має надмірну вагу, а також 80-річний пацієнт із підозрою на коронавірус. Ще двоє пацієнтів – на кисневій підтримці, у них підозра на COVID-19.

Нагадаємо, у Чернівецькій області зафіксовано 662 випадки інфікування коронавірусом (14 випадків - летальні, 21 пацієнт - одужав).

У медичних закладах Буковини станом на 16 квітня перебувають 344 людини. Із них у 124 пацієнтів підтверджено коронавірус, решта – з підозрою. За останню добу до лікарень госпіталізували 33 людини.

Читайте також: Коронавірус в Україні: хроніка (оновлюється)

Читайте також: Як протистоять коронавирусу в регіонах: хроніка (оновлюється)

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Припинення видачі документів за кордоном: в МЗС виступили з роз'ясненнями
23 квітня 2024, 20:51
Ворог 17 разів намагався прорвати оборону на Новопавлівському напрямку: зведення Генштабу ЗСУ
23 квітня 2024, 20:24
Ракетний удар по Дніпропетровщині: в ОВА уточнили дані про постраждалих та показали наслідки
23 квітня 2024, 19:56
Кличко розкритикував тимчасову спецкомісію по Києву та заявив про "спроби дискредитації"
23 квітня 2024, 19:36
Військовий зі Львівщини за 17 тисяч доларів відправляв ухилянтів за кордон
23 квітня 2024, 19:14
Чи підвищаться тарифи на газ для українців: у "Нафтогазі" ухвалили рішення
23 квітня 2024, 19:02
Кабмін виділив понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій
23 квітня 2024, 18:38
Росіяни вдарили артилерією по Сумщині, є поранені
23 квітня 2024, 18:35
Повітряні сили показали, як вночі збивали російські дрони на Півдні
23 квітня 2024, 18:06
Суд виніс вирок нацгвардійцю, який вбив п'ятьох людей на заводі "Південмаш"
23 квітня 2024, 18:03