UA | RU
27 травня 2020, 14:58 774

Володін Василь

Колишній голова Київської обласної державної адміністрації
Колишній голова Київської обласної державної адміністрації

Народився 15 квітня 1979 року в селі Корсунка Тальнівського району Черкаської області.

Профіль  у Facebook

Профіль у Wikipedia

Освіта

2001р. - закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка за спеціальністю "Міжнародні відносини", кваліфікація "Спеціаліст з міжнародних відносин. Перекладач".

Кар’єра і бізнес

2002 р. - менеджер зовнішньоекономічної діяльності приватного підприємства "Укрфермерпостач" у Києві.

2003-2004 рр. – заступник директора ТОВ "Торговий дім "Дівіко" та ТОВ "Група компаній "УКРАГРО" (за сумісництвом) у Києві.

2004 р. - головний спеціаліст відділу з питань оподаткування управління з питань оподаткування та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту фінансового законодавства Міністерства юстиції України.

2006 – 2010 рр. - Держагентство України з інвестицій та інновацій. Займав посади від заступника начальника юридичного управління — начальника відділу фінансового законодавства та розвитку ринків капіталу до директора юридичного департаменту Державного агентства.

28 листопада 2007 р. – розпорядженням Кабміну Володіна включено до складу держкомісії по розробці пропозицій щодо вдосконалення управління інноваційною сферою.

17 травня 2010 р. – наказом Держінвестицій було включено до складу Міжвідомчої комісії з підготовки інвестпроектів для реалізації в реальному секторі економіки із залученням фінансових механізмів банківських установ.

2010 р. - заступник генерального директора Державного підприємства "Державна інвестиційна компанія"

2011 р. – заступник голови Спостережної ради ПАТ "Український банк реконструкції та розвитку".

2012 -2019 рр. - директор Департаменту правового забезпечення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

1 грудня 2015 року – наказом НКРЗІ №632 було включено до складу робочої групи з питань запровадження системи мобільного зв'язку четвертого покоління.

29 вересня 2016 року – розпорядженням президента Петра Порошенка №255 / 2016 рп був включений до складу делегації України для участі в 26-му Конгресі Всесвітнього поштового союзу в Стамбулі (Туреччина).

19 вересня 2018 року – розпорядженням Кабміну №659-р було включено до складу урядової делегації для участі в Повноважній конференції Міжнародного союзу електрозв'язку в Дубаї (ОАЕ).

До 20 грудня 2019 року — виконувач обов'язки генерального директора Державного підприємства "Електронмаш".

Політичний бекграунд

Василь Володін був засновником ТОВ "Група компаній" Украгро "(в квітні 2010-го було ініційовано справу про банкрутство компанії, на даний момент її діяльність припинена). Партнером Володіна по бізнесу був Олександр Гудименко, який свого часу був помічником-консультантом нардепа ВР IV скликання (2002-2006 рік) Олега Лукашука (фракція СДПУ (о), потім - БЮТ), що обирався від СДПУ (о) (лідер - Віктор Медведчук).

Розпорядженням КОДА від 8 січня 2020 року №9-к першим заступником глави КОДА призначений Олександр Скляров. Володін і Скляров добре знайомі - до листопада 2019 року Володін працював директором Департаменту правового забезпечення в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, а з травня 2014 року Скляров був членом цієї комісії.

З 20 грудня 2019 року — заступник голови Київської обласної державної адміністрації.

11 березня 2020 р. - Указом Президента України на Володіна Василя Геннадійовича тимчасово покладено виконання обов'язків голови Київської обласної державної адміністрації. 8 лютого 2022 року звільнений з посади. 

Звання та нагороди

2016 р. -Заслужений юрист України

Двічі нагороджений державними відзнаками — Подякою Прем'єр-міністра України та Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Сім’я

Дружина - Володіна Людмила працює у виконавчій дирекції з юридичних питань та супроводу процедур закупівель ДП "НАЕК "Енергоатом", директор департаменту нормативно-правового забезпечення виконавчої дирекції з юридичних питань та супроводу процедур закупівель

Виховують двох синів – Владислава та Валентина.

Декларація

Згідно з декларацією Володіна за 2020 рік, вся нерухомість записана на його дружину Людмилу. Це квартира на 48,8 кв. м в Києві, земельна ділянка на 603 кв.м в місті Бобровиця Чернігівської області, земельна ділянка на 306 кв.м і житловий будинок на 94,6 кв. м в селі Крюківщина Києво-Святошинського району.

Автомобіль AUDI Q7 2014 року, який був придбаний у 2020 році, також належить дружині.

Річний дохід Василя Володіна на посаді голови ОДА становив 518 тис. грн. Дружина у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства заробила 369 тис. грн, а в ДП "Національна атомна енергогенеруюча компанія" Енергоатом " - 1,3 млн грн. Також Володіна отримала дохід від відчуження рухомого майна - 270 тис. грн.

Готівкою голова Київської ОДА тримає 18 тисяч доларів, а його дружина - 22 тисячі.

Скандали

У період коли Володін виконував обов'язки гендиректора ДП "Електронмаш" у 2018 році підприємство змінило кількох керівників і стало об'єктом низки корупційних скандалів а також рейдерських захоплень.

27 грудня 2019 року за дорученням Кабміну під особистим контролем голови КОДА Олексія Чернишова була створена міжвідомча робоча група по ліквідації нелегального обороту і нелегальної роздрібної торгівлі пальним на території Київської області.

3 січня 2020 року під головуванням Василя Володіна відбулося засідання зазначеної групи.  За оперативною інформацією, на території області перебувало 500 АЗС /АГЗС, з яких правоохоронці перевірили 372 заправки. За тиждень демонтували 49 незаконних заправок, вилучили 85,518 т пального на загальну суму 2 млн 49 тис. 551 грн, а також обладнання на суму 5 млн 400 тис. грн.

Квітень 2020 г - поліція відкрила кримінальне провадження проти ексголови департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації Максима Іонова, якого раніше звільнили за відмову підписувати закупівлі у фірми "Элдімед”. До цієї справи має відношення і Василь Володін.

Про це написав журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в мережі Фейсбук. 

За словами журналіста, "Элдімед” – підставна організація, а її інтереси лобіює в. о. голови ОДА Василь Володін. Ця фірма була заснована в серпні 2018 року, а до початку пандемії та масових замовлень апаратів ШВЛ вона вигравала тендери тільки на закупівлю дрібних витратних матеріалів: бинтів, рукавичок, термометрів, пластирів, катетерів тощо, – пише ІnfoResist.

У рейтингу RegioNews голів ОДА, призначених Зеленським від початку його президентської каденції, Василь Володін отримав 13 балів з 25 можливих і зайняв 15 місце серед 47 учасників.


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Харченко Регіна Владиславівна
В.о. мера Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради
Поліщук Ігор Ігорович
Міський голова Луцька
Всі досьє »