UA | RU
12 січня 2021, 10:43 1187

Товмасян Артур

Колишній голова Харківської обласної ради
Колишній голова Харківської обласної ради

Народився 01 березня 1981 року у смт Мангуш, Першотравневого району Донецької області.

Профіль у Facebook

Профіль у Wikipedia

Профіль у Instagram

 

Освіта

2004 р. – закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю "Правознавство", здобув кваліфікацію "Юрист".

 

2005 р. – закінчив Харківську національну академію міського господарства за спеціальністю "Економіка підприємства", здобув кваліфікацію "Спеціаліст".

 

2018 р. – закінчив Харківський регіональний інституті державного управління Національної академії управління при Президентові України за спеціальністю "Державне управління", здобув кваліфікацію "Магістр державного управління".

 

З 2018 року навчається в Аспірантурі Національної академії державного управління при Президентові України, спеціальність "Публічне управління та адміністрування".

 

Кар’єра

З 2000 по 2002 рік працював юрист-консультантом ВАТ "Азовський" міста Маріуполя Донецької області.

З 2003 по 2005 рік – старший державний виконавець Приморського відділу державної виконавчої служби міста Маріуполь Головного територіального управління юстиції у Донецькій області.

З 2005 по 2007 рік — начальник Державної виконавчої служби у Жовтневому районі міста Маріуполя Донецької області.

У вересні 2014 року був радником голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути (ставленика Арсена Авакова) із забезпечення діяльності голови та заступників голови.

В 2015 році очолював Відділ примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Харківській області.

У 2014-2017 роках — заступник начальника Харківського міського управління юстиції Головного управління юстиції у Харківській області.

У березні 2018 року — заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби — начальник Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області.

У 2018—2019 роках — заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби — начальником Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Член наглядової ради Харківського університету внутрішніх справ.

Політичний бекграунд

З 15 квітня по 18 грудня 2020 року — голова Харківської районної державної адміністрації.

У жовтні 2020 року обраний депутатом Харківської обласної ради від партії "Слуга народу".

З 11 грудня 2020 року — обраний на посаду голови Харківської обласної ради VIIІ скликання.

Вважається прямою креатурою одного з найвпливовіших в країні харків’ян - глави МВС Арсена Авакова, чий син Олександр Аваков є близьким другом Товмасяна.

Артур Товмасян - компромісна фігура. За інформацією "Громадського” харківська домовленість про призначення погоджувалася у Києві - сторонами домовленості були Офіс президента (відповідальний — заступник керівника ОП Кирило Тимошенко), Арсен Аваков (та його бізнес-партнер Котвіцький) і оточення Кернеса (Ігор Терехов та бізнесмен Павло Фукс). Проте ключова роль належала Арсену Авакову. Журналісти проекту розслідувань "Схеми” зафіксували у листопаді візити Котвіцького та Фукса до Авакова. На сесію облради 11 грудня особисто приїхали Терехов та Котвіцький.

Голова Харківської обласної ради з 11 грудня 2020 до 19 серпня 2021 року.

Сім’я

В декларації та інших відкритих джерелах інформація про членів сім’ї відсутня.

 

Декларація

Згідно з декларацією за 2019 рік, Товмасян володіє шістьма земельними ділянками в Маріуполі Донецької області. Загальна площа – 9,63 га. Крім цього, він має право користуватися квартирою площею 42 м кв. у Харкові.

 

Декларує автомобіль "Тойота камрі", який належить Насібова Кенюль Раві Кизи. У 2010 році Насібова Кенюль Раві Кизи фігурувала у рейтинговому списку студентів НТУ "Харківський політехнічний інститут”  спеціальність "гідроенергетика”.

У 2019 році Товмасян отримав наступні доходи: зарплата у Головному територіальному управлінні юстиції в Харківській області – 362,2 тис. грн, подарунок у грошовій формі від громадянки України Жанни Корицевої – 90 тис. грн. Готівкою Товмасян заощадив 200 тис. грн.

 

Скандали

Товмасян працював у виконавчій службі на Донбасі, де його судили за зловживання службовим становищем. За даними слідства, в 2005 році держслужбовець вніс в документи завідомо неправдиві дані. Товмасян визнав свою провину, повністю відшкодував завдані збитки і був звільнений від кримінальної відповідальності у зв'язку з "дійовим каяттям" за нереабілітуючими обставинами, пише "Newsroom".

 

Як повідомляють ЗМІ, Товмасян - один з найближчих друзів сина міністра МВС Арсена Авакова Олександра. У них є спільні фото, в тому числі у вересні 2014 року на площі Свободи. Вони позують біля пам'ятника Леніну незадовго до його знесення.

 

У соцмережах ще одного друга і компаньйона Авакова-молодшого, Володимира Литвина, також є фото з Артуром Товмасяном. У 2014-2015 роках вони разом відзначали свята — новий рік і дні народження.

 


16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
 
Сич Олександр Максимович
Голова Івано-Франківської обласної ради
Євлаш Ілля Олегович
Речник Повітряних сил ЗСУ
Біленький Олександр Юрійович
Голова Полтавської обласної ради
Всі досьє »