UA | RU
12 квітня 2021, 10:46 3028

Говорова Олена

Заступник голови Київської міської державної адміністрації
Заступник голови Київської міської державної адміністрації

Народилася 18 вересня 1973 року в місті Ізмаїл Одеської області.

Офіційна сторінка на сайті Київради

Профіль у Facebook

Профіль в Instagram

Освіта

У 2000 році Олена Говорова закінчила навчання в Ізмаїльському державному педагогічному інституті, отримала диплом за спеціальністю "Вчитель початкових класів".

Кар’єра і бізнес

Олена Говорова прийшла у професійний спорт у 1991 році, і вже через рік на юніорському чемпіонаті світу здобула бронзову медаль у потрійному стрибку.

У 1996 році брала участь в Олімпійських іграх, які проходили в американській Атланті. Тоді Говорова у потрійному стрибку посіла дев'яте місце.

Також вона здобула шосте місце на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в приміщенні і посіла друге місце на континентальному кубку з легкої атлетики.

У 1997 році Олена отримала сьоме місце на чемпіонаті світу ІААФ в приміщенні.

Бронзова призерка чемпіонату світу з легкої атлетики 1997 року.

У 2000 році здобула бронзову медаль під час Оліймпійських ігор в потрійному стрибку. Через рік на "Іграх доброї волі” також була третьою.

У 2004 році під час Олімпійських ігор Говорова зайняла десяте місце. Того ж року на чемпіонаті світу з легкої атлетики ІААФ змогла завоювати восьме місце.

Після завершення спортивної кар'єри Олена Говорова почала працювати коментатором змагань. Із 2005 року працювала на телеканалі "Мегаспорт", була ведучою телепрограми із висвітлення Олімпійських ігор 2006 року в Пекіні.

Також Говорова вела програму "Олімпійські файли в особах". Була автором програми "Таке спортивне життя".

Заснувала агентство "Media-Sport”, яке займається спортивним маркетингом.

У 2007 році спільно із Савіком Шустером вела програму "Олімпійські пристрасті" на телеканалі "Перший національний”.

У 2010 році разом із актором "Кварталу-95" Степаном Казаніним була ведучою в телевізійному проєкті "Бум. Битва слов'ян” на телеканалі "Інтер".

Під час Олімпіади 2012 року в Лондоні разом із Романом Вірастюком вела спортивну програму по висвітленню змагань.

У грудні 2015 року почала працювати фітнес-експертом і бренд-амбасадором компанії "Herbalife”.

У 2016 році зареєструвалася у Халеп'ї Обухівського району Київської області як ФОП (КВЕД: "Освіта в сфері спорту та відпочинку”). Наразі діяльність ФОП припинена.

Брала участь в коментуванні першості Європи 2018 року, яка відбувалася в Берліні.

Політичний бекграунд

З грудня 2005 по травень 2007 року працювала головним спеціалістом Національного олімпійського комітету України.

Під час виборів 2006 року балотувалася до Верховної ради від Патріотичної партії України, була четвертим номером у списку, однак політсила не змогла подолати 3% прохідний бар'єр.

З 2012 по 2018 рік Олена Говорова очолювала комісію атлетів Національного олімпійського комітету України.

У 2012 році стала першим віце-президентом Федерації легкої атлетики. До лютого 2021 року працювала радником міністра молоді та спорту.

У березні 2019 року очолила комісію Національного олімпійського комітету України "Антураж атлета”.

Тоді ж стало відомо, що Олена Говорова працює позаштатним радником з питань спортивної освіти і розвитку спорту одіозного керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Під час місцевих виборів 2020 року Говорова була включена до списку партії "Слуга народу” до Київської міської ради 9-го скликання під третім номером.

Була обрана по загальноміському списку і з 1 грудня 2020 року є депутатом Київради IX скликання. Входить до фракції "Слуга народу". Член постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Нагороди та регалії

У 2000 році була нагороджена Орденом княгині Ольги III ст. за досягнення вагомих спортивних результатів на XXVII літніх Олімпійських іграх в Сіднеї.

Орден княгині Ольги II ст. вона отримала 10 вересня 2009 року за вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію фізичної культури і спорту в Україні.

У серпні 2012 року Говорова була нагороджена Орденом княгині Ольги I ст. за високу професійну майстерність у висвітленні спортивних змагань ХХХ літніх Олімпійських ігор у Лондоні. Таким чином, Олена Говорова є повним кавалером цього ордену.

Сім’я

Олена Говорова перебуває у шлюбі із спортивним журналістом і телевізійним продюсером Володимиром Шевченком. У 2013 році подружжя усиновило хлопчика Богдана.

Декларація

Згідно із декларацією про доходи Олени Говорової за 2020 рік, заступниця голови КМДА задекларувала право користування житловим будинком у селі Халеп'я Обухівського району Київської області, площа якого складає 62,7 кв м.

Також вона вказала право на безкоштовне проживання у квартирі в Києві площею 72 кв. м. чоловіка.

Олена Говорова вказала, що володіє обручкою із білого золота з діамантом, а також сережками із білого золота з діамантами. Їх вартість в декларації не вказана.

Депутатка Київради користується легковим автомобілем чоловіка Acura MDX 2008 року випуску.

Її чоловік Володимир Шевченко володіє корпоративними правами у розмірі 50% в ТОВ "ФП-Груп", яке займається неспеціалізованою оптовою торгівлею. Також він володіє часткою у 100% в ТОВ "Агентство Медіа-Спорт", профіль якого - виробництво кіно- і відеофільмів, телевізійних програм.

У 2020 році Олена Говорова отримала 784 317 гривень доходу від підприємницької діяльності, її чоловік заробив лише 7100 гривень.

Від Міністерства молоді та спорту Олена Говорова отримала 52 377 гривень стипендії. Зарплата від роботи за сумісництвом у Міністерстві молоді та спорту на посаді радника патронатної служби міністра становила 90 997 гривень. Також Олена Говорова отримала 32 630 гривень пенсії.

В банках вона зберігає менше 500 гривень, заощадження чиновниці становлять 100 тисяч гривень. Крім того, Олена Говорова вказала, що отримала кредит у розмірі 18 944 гривні.

Олена Говорова є членом Громадського союзу "Легка атлетика України", Спортивного студентського союзу Київської області, Громадської організації "Київський атлетичний клуб", а також входить до Національного олімпійського комітету України.

Скандали

11 серпня 2014 року у Києві пограбували офіс призерки Олімпійських ігор Олени Говорової. Зловмисники викрали дорогу оргтехніку - кілька комп'ютерів, відеокамеру "GoPro”, професійну фотокамеру, апаратуру для запису звуку, а також футбольний м'яч.

Під час місцевих виборів 2020 року, крім списку партії "Слуга народу” Говорова балотувалася до Київської міської ради по округу №8 в Печерському районі столиці, однак за неї проголосували всього 170 виборців.

3 грудня 2020 року стало відомо, що мер Києва Віталій Кличко хоче взяти собі в заступники радницю глави Офісу президента Андрія Єрмака. Тоді повідомлялося, що спочатку на цю посаду пропонували Олексія Кулебу, однак згодом Кличко запропонував радницю Єрмака Олену Говорову.

Як повідомляють ЗМІ, у березні 2020 року міський голова Києва Віталій Кличко намагався спростувати інформацію, що він призначає на ключові посади людей керівника Офісу президента Андрія Єрмака". Тоді з’являлася інформація, що мер столиці нібито зобов'язаний голові Офісу президента збереженням посади.

11 лютого 2021 року мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження № 64,  яким Олена Говорова була призначена на посаду заступника голови КМДА. На момент призначення Олена Говорова не мала стажу та досвіду роботи на державній службі.

8 грудня 2020 року депутати Київської міської ради підтримали призначення Олени Говорової та Олексія Кулеби на посаду заступників голови КМДА. Призначення Говорової підтримав 71 депутат Київради.


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Львівщині на трасі зіткнулися вантажівка та кросовер: троє постраждалих
03 травня 2024, 09:41
У Карпатах рятувальники допомогли травмованому туристу зійти з гори
03 травня 2024, 09:15
Російські війська завдали ракетного удару по Дніпропетровщині
03 травня 2024, 08:55
Росіяни вдарили ракетою по Миколаївському району
03 травня 2024, 08:29
За добу – понад 130 боєзіткненнь: Генштаб про ситуацію на фронті та втрати ворога
03 травня 2024, 08:07
єВідновлення: як отримати компенсацію за житло у разі втрати документів на право власності
03 травня 2024, 06:52
На столичній Троєщині врятували бобра, який заблукав серед багатоповерхівок
03 травня 2024, 05:29
Посол України в ООН натякнув, коли знищать Кримський міст
03 травня 2024, 05:00
У Житомирі викрили листоношу, яка привласнювала собі гроші з субсидій та пенсій
03 травня 2024, 04:44
Третій за тиждень: ССО знищили російський ЗРК "Бук" на Сумському напрямку
03 травня 2024, 04:15
 
Недопад Григорій Вікторович
Голова Волинської обласної ради
Діденко Григорій Віталійович
Голова Одеської обласної ради
Лабазюк Віолета Олександрівна
Голова Хмельницької обласної ради
Всі досьє »