UA | RU
22 квітня 2020, 10:44 159

Габінет Дмитро

Ексголова Хмельницької обласної державної адміністрації
Ексголова Хмельницької обласної державної адміністрації

Попередня посада: завідувач кафедри права Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.

Народився 9 серпня 1983 року в Хмельницькому.

Закінчив Хмельницький університет управління та права (юрист, 2007). Другу вищу освіту здобув в Університеті імені Адама Міцкевича (Познань, Польща). Кандидат юридичних наук.

Засновник громадської організації "Форпост Народовладдя", член Спілку освітян України.

Профіль на Facebook

Профіль на Wikipedia

КАР’ЄРА

2006-2007 — методист першої категорії відділу виховної роботи Хмельницького університету управління та права.

2007-2008 — виконувач обов’язків асистента кафедри теорії та історії держави і права Хмельницького університету управління та права.

2008-2009 — асистент кафедри теорії та історії держави і права Хмельницького університету управління та права.

2009-2011 — старший викладач кафедри теорії та історії держави і права Хмельницького університету управління та права.

2011-2013 — заступник декана юридичного факультету Хмельницького університету управління та права.

2013-2014 — старший викладач кафедри теорії та історії держави і права Хмельницького університету управління та права.

2014-2014 — виконуючий обов’язки доцента кафедри теорії та історії держави і права Хмельницького університету управління та права.

2014-2015 — доцент кафедри теорії та історії держави і права Хмельницького університету управління та права.

2017-2018 — доцент кафедри економічної теорії, фундаментальних та соціально-гуманітарних дисциплін Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.

2018-2019 — завідувач кафедри права Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.

21 листопада 2019 року Президент України Указом №864/2019 призначив Дмитра Габінета головою Хмельницької обласної державної адміністрації.

РОДИНА

У відкритих джерелах немає інформації про дружину й дітей Дмитра Габінета. У декларації посадовця вказана лише його мати.

ЦІКАВЕ З ДЕКЛАРАЦІЇ

Дмитро Габінет разом з матір’ю володіє квартирою та гаражем у Хмельницькому, а також земельною ділянкою на 407 кв. м у селі Вільховець Хмельницької області. Їздить чиновник на автівці марки "Москвич" 1983 року виготовлення.

У 2018-му Габінет заробив 250 тис. грн, а його мати — 110 тис. грн. У готівці посадовець зберігає 8 тис. євро, у матері — 5 тис. євро. // НАЗК

ЗВ’ЯЗКИ

Дмитро Габінет давно знайомий з нардепом-самовисуванцем трьох скликань Сергієм Лабазюком.  Парламентар з 2012 року залучав юриста до своїх виборчих кампаній на 188 окрузі. Також на позачергових виборах до Верховної Ради в 2019 році Дмитро Анатолійович був офіційним спостерігачем від громадської організації "Завжди поруч! За Хмельниччину". Організацію очолює дружина політика Віолета Лабазюк. Сергій Лабазюк — успішний агробізнесмен, у його активах майже 324 млн грн.

Окрім того, до призначення на посаду голови Хмельницької ОДА Габінет був помічником на громадських засадах нардепа від "Слуги народу" Миколи Стефанчука, брата першого заступника голови ВР. Близько знайомий посадовець і з нардепом від президентської фракції Олександром Копиленком, під керівництвом якого захищав дисертацію в Інституті законодавства Верховної Ради.

Політичні відносини Габінет має і з проектом Сергія Тігіпка "Сильна Україна". Він був серед уповноважених осіб цієї партії в окрузі №187 на позачергових виборах народних депутатів у 2014 році. До Тігіпка близький Віталій Олуйко, нині депутат Хмельницької обласної ради, а свого часу голова ОДА, нардеп, ректор Хмельницького університету управління та права, де викладав і вчився Габінет. Саме Олуйко, який тоді очолював виборчий штаб "Сильної України" на Хмельниччині, і запросив свого друга Дмитра Габінета брати участь у передвиборчій кампанії. // ДС

СКАНДАЛЬНІ ФАКТИ

Хоча кар’єра Дмитра Габінета пов’язана з юриспруденцією, в 2017 році він провалив кваліфікаційний іспит для набуття права на заняття адвокатською діяльністю в Україні. // ДС

У рейтингу RegioNews голів ОДА, призначених Зеленським від початку його президентської каденції, Дмитро Габінет отримав 13 балів з 25 можливих і зайняв 20 місце серед 47 учасників.


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Харченко Регіна Владиславівна
В.о. мера Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради
Поліщук Ігор Ігорович
Міський голова Луцька
Всі досьє »