UA | RU
28 жовтня 2024, 17:03

Безгін Віталій Юрійович

Народний депутат
Народний депутат

Профіль у Facebook

Народився Віталій Безгін 18 квітня 1990 року в Євпаторії (нині – анексований Крим).

Освіта

Безгін закінчив факультет міжнародної економіки та менеджменту Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Карʼєра

Після університету Віталій Безгін працював у сфері реклами, дизайну та комунікацій, зокрема протягом 2012-2015 років був креативним директором рекламного агентства "SCU KYIV".

У відкритих джерелах інформації про це РА небагато, знайти можна лиш імовірну сторінку агентства в забороненій мережі "ВКонтакте", яка була створена навесні 2014 року й за кілька місяців перестала вести будь-яку активність. Адреси сайтів, які вказані на цій сторінці, наразі також не працюють.

До сфери політики Віталій Безгін вперше долучився в 2016 році, коли працював експертом з комунікацій та дизайну в "Офіс ефективного регулювання BRDO". Саме цю організацію свого часу очолював Олексій Гончарук, перший премʼєр-міністр часів Володимира Зеленського. Саме завдяки близьким контактам із Гончаруком Віталію Безгіну вдалося стати в 2019 році народним депутатом.

До цього Безгін також був членом правління партії "Демократичний Альянс", співзасновник та голова ГО "Альянс Дій".

Скандали

ЗМІ кілька разів звертали увагу на манеру спілкування в соціальній мережі нардепа Безгіна. Зокрема в 2020 року, відповідаючи на критику свого колеги Євгена Шевченка, назвав його "інтелектуально обмеженим створінням". Того ж року, коментуючи заяви іншого нардепа Юрія Камельчука про те, що коронавірусу – вигадана хвороба, заявив "На жаль, не тільки ковід, а й ідіотизм, не є вигаданими речами".

У 2022 році Віталій Безгін як член Комітету ВР з питань організації держвлади та місцевого самоврядування підтримав скандальний проєкт закону №7654, який експерти назвали спробою зірвати конкурс на призначення очільника НАБУ та який негативно вплинув би на систему антикорупційних органів – НАЗК, ДБР, БЕБ. Майже одразу посли країн G7 негативно відреагували та заявили про створення правових ризиків навколо процедур відбору керівництва ключових антикорупційних інституцій. Автором цього законопроєкту був підозрюваний у незаконному збагачені нардеп від "Слуги народу" Андрій Клочко.

Напередодні повномасштабного вторгнення 2022 року Віталій Безгін сфотографувався на гірськолижному курорті в Карпатах у худі українського бренду, відомого провокаційними написами нецензурною мовою.

Наприкінці 2022 року Безгін потрапив у скандал через зневажливе інтерв’ю про місто-герой Ірпінь. Він наголосив на шалених темпах відновлення Бучі й натякнув на відсутність цих темпів у сусідньому місті Ірпінь. Його заява викликала обурення у громади та місцевого самоврядування Ірпеня – міста, яке постраждало найбільше серед усіх населених пунктів Київської області, ставши форпостом столиці при атаці ворога в лютому 2022 року.

У 2023 році стало відомо, що Безгін у 2020 році оформив довіреність на свою частину квартири в Євпаторії в окупованому Криму на російську депутатку від путінської партії "Єдина Росія" Галину Герасімову, яка є йому тіткою. Проти нардепа ДБР відкрило провадження за ч. 2 ст. 110 КК – зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України, вчинене представником влади. Ця стаття передбачає до 10 років позбавлення волі. Безгін відреагував на порушену проти нього кримінальну справу та назвав таке рішення "політичною боротьбою". Тоді ж Безгін пояснив, що майно дісталося йому в спадок, і він переоформив його після відповідних консультацій із НАЗК. Не залишився осторонь скандалів навколо Безгіна й колишній нардеп Борислав Береза. Він, проаналізувавши дані НАЗК та заявив, що Безгін не задекларував прибуток від бізнесу з родичами-депутатами рф, за який проти нього якраз порушило справу ДБР.

У квітні 2024 року Безгін не допустив на засідання ТСК щодо функціонування міста Києва представників громади та депутатів Київради, хоча сам заявив, що потрапити на комісію можуть усі охочі.

Статки

Віталія Безгіна має квартиру в Києві на майже 60 "квадратів". Є в нього автомобіль JAGUAR XF (2016 року випуску), яке нардеп придбав 2020-го року за рекордно низькою для цього авто ціною – 149 тис. грн, що за тодішнім курсом становило всього лиш 5 тис. доларів. Однак станом на 2024 рік такий самий автомобіль 2016 року коштує щонайменше 15 тис. доларів.

За 2023 рік Віталій Безгін як народний депутат отримав 652 тис. грн зарплатні. У готівці він тримає 28 тис. євро, 20 тис. доларів та 82 тис. грн.

Сімʼя

Віталій Безгін одружений на підприємиці Вікторії Ромашенко.

Також Безгін має близьку родичку, як уже зазначалося, – тітку Галину Герасімову, яка є російським депутатом так званої "державної ради республіки Крим" від провладної партії "Єдина Росія".


24 жовтня 2024
Життя після ТЦК: як мобілізованих по-новому навчатимуть захищати Україну
Нещодавно у Головному управлінні доктрин і підготовки Генштабу ЗСУ визнали, що за останні місяці мобілізаційний потік зазнав зменшення. Цей та інші супутні фактори стимулювали керівництво Збройних сил...
17 жовтня 2024
План перемоги Зеленського: як експерти оцінюють ініціативу президента
Напередодні президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді план перемоги над росією. Цей документ містить п’ять основних пунктів щодо того, як змусити рф припинити війну і за словами очіль...
10 жовтня 2024
Після війни в Україні залишаться не більше 25 млн людей – соціолог Володимир Паніотто
Скільки сьогодні громадян в Україні, чому підвищення народжуваності дасть економічний ефект лише за 20 років і чому без мігрантів з інших країни буде неможливо відновити Україну — про все це RegioNews...
04 жовтня 2024
Щоденні атаки "шахедів": нова тактика росіян чи економія ракет?
Протягом вересня росіяни щодоби запускали в бік України свої бойові дрони. Це своєрідний антирекорд для нашої країни, адже досі таких щоденних масштабних атак не було жодного місяця з початку повномас...
Електронний обмін даними дозволить оперативно затримувати та доставляти порушників до найближчого ТЦК, – МОУ
28 жовтня 2024, 20:20
Окупанти атакували Дніпропетровщину дронами та артилерією: пошкоджені будинки, газогони і ЛЕП
28 жовтня 2024, 19:35
Зростуть на 37%: Комітет ВРУ погодив збільшення зарплат прокурорів
28 жовтня 2024, 19:10
У Львові 18-річний юнак заробляв на ухилянтах від 10 до 15 тисяч доларів
28 жовтня 2024, 18:35
У трьох областях лікарі ВЛК заробляли на ухилянтах: серед затриманих – психіатр із паспортом РФ
28 жовтня 2024, 18:30
ЗСУ знищили новітню російську РЛС "Гармонь-М"
28 жовтня 2024, 18:11
Росіяни обстріляли багатоповерхівки в центрі Херсона: є руйнування
28 жовтня 2024, 18:00
Під Києвом водій Porsche на смерть збив чоловіка
28 жовтня 2024, 17:46
Правоохоронці Львівщини вилучили контрабандні електронні сигарети з ЄС вартістю 15 млн грн
28 жовтня 2024, 17:35
Через російські обстріли постраждала мешканка Херсонщини
28 жовтня 2024, 17:10
 
Барсук Марина Анатоліївна
Скандальна суддя Північного апеляційного господарського суду
Верещук Ірина Андріївна
Заступниця керівника Офісу президента
Всі досьє »