UA | RU
08 травня 2020, 13:49

Працівники Житомирського лабцентру вимагають залишити на посаді звільненого директора

Звільнений керівник обласного лабораторного центру Житомирської області Зіновій Парамонов пішов на лікарняний
Звільнений керівник обласного лабораторного центру Житомирської області Зіновій Парамонов пішов на лікарняний
Фото: 1zt.ua

У мережі з'явилося звернення, в якому працівники називають звільнення керівника "прямим знищенням колективу", звинувачують керівництво області і головного санітарного лікаря України та погрожують припиненням роботи.

Про це пише видання 20 хвилин.Житомир, інформує RegioNews.

Відкрите звернення трудового колективу Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України адресоване президенту Зеленському, прем'єр-міністру Шмигалю і міністру охорони здоров'я Степанову.

У зверненні працівники детально описали візит до установи головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка та ситуацію, яка призвела до перенавантаженості Центру аналізами. Працівники зокрема наголосили, що у центрі не вистачає потужностей для обробки матеріалу та лікарів-вірусологів (їх у центрі лише двоє).

Також працівники не погоджуються з кандидатурою нового директора Центру Олександра Волкова і вважають кадрові зміни нічим іншим як підготовкою до місцевих виборів.

Тим часом сам звільнений головний санлікар Житомирщини Зиновій Парамонов пішов на лікарняний. У Житомирській ОДА підтвердили цю інформацію, пише видання Перший Житомирський.

Житомирський лабораторний центр працює у звичайному режимі. Відсутність керівника не вплине на роботу будь-якої установи. Виконує обов’язки керівника лабораторії Олег Васильків. Центр працює і аналізи проводяться", - повідомила заступник голови ОДА Наталія Остапченко.

Нагадаємо, вчора Житомир з робочим візитом відвідав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Він зустрівся з головою ОДА Віталієм Бунечком і колективом лабцентру.

Причиною візиту став скандал з опублікованим листом керівника лабцентру та головного санітарного лікаря області Зиновія Парамонова про неможливість проводити тестування на коронавірус.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики