UA | RU
25 жовтня 2020, 14:36

На дільницях в регіонах не вистачає бюлетенів для голосування - ОПОРА

Бюлетені зникають сотнями
Бюлетені зникають сотнями
Фото: з відкритих джерел

На виборчих дільницях в декількох регіонах України фіксують недостачу бюлетенів для голосування.

Як передає RegioNews, про це повідомляє "ОПОРА".

Так, на Вінниччині не дорахувалися 186 бюлетенів. На дільниці №051240 у селі Морозівка, дали вдвічі менше бюлетенів, ніж потрібно. Члени місцевої ДВК кажуть, що їм дали 145 бюлетенів замість необхідного 331-го.

На Чернігівщині зникло 100 бюлетенів. Комісія виявила нестачу двох пачок бюлетенів по 50 в кожній. Тому комісія не відкрила приміщення для голосування о 08:00 та зателефонувала до поліції. Виборці чекали під дільницею, утворилася черга з охочих проголосувати.

В Ужгороді не знайшли 500 бюлетенів. За інформацією голови Ужгородської міської ТВК, пачка бюлетенів не знайшлася. У комісії припускають, що проблема виникла внаслідок помилки друкарні, яка не надрукувала потрібну кількість.

На Прикарпатті зіпсували 1481 бюлетень. Це сталося тому, що ДВК отримала на дільницю бюлетені з помилкою: в територіальному списку "Радикальної партії Олега Ляшка" двічі повторювалася цифра 8. Замість того, щоб погасити бюлетені з реальною помилкою, ДВК погасила інші бюлетені, в яких не було допущено помилок.

В "ОПОРІ" зазначають, що нестача бюлетенів - не єдиний вид порушень виборчого процесу. Відтак, в різних регіонах фіксують незаконну агітацію, відсутність кабінок для голосування, видачу бюлетенів без паспортів, підміну бюлетенів між округами тощо.

Нагадаємо, сьогодні в Україні проходять місцеві вибори. Люди обирають голів населених пунктів та депутатів до місцевих рад.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики