UA | RU
10 жовтня 2021, 10:57

Під будинком Порошенка відбулися сутички, лідер ЄС відреагував

Фото УП

У Козині на Київщині десятки молодиків під час акції почали прориватися в будинок п’ятого президента України. У поліції це назвали "мирною акцією двох громадських організацій з різними точками зору на політичні події в країні"

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на NV.ua.

Як повідомили в поліції, 9 жовтня опівночі на Обухівщині розпочалася мирна акція двох громадських організацій з різними точками зору на політичні події в країні.

Самі мітингувальники повідомили, що прийшли до Порошенка, щоби спитати про його зв’язки з Медведчуком. Адже напередодні останньому оголосили ще одну підозру в держзраді і пособництві терроризму. Йдеться про справу, яка пов’язана з організацією покупки вугілля в ОРДЛО. На плівках також фігурує і прізвище Порошенка.

На місці події публічний порядок забезпечують понад 60 працівників Обухівського районного управління поліції, поліції діалогу та спецпризначенців.

У "Європейській солідарності" стверджують, що акція проплачена, а серед учасників були неповнолітні.

П’ятий президент України, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко відреагував на акцію біля його будинку в Козині. Він заявив у Facebook, що Офіс президента "нестиме за це відповідальність".

За його словами, до його маєтку прибули "російськомовні тітушки", а "цим брудним сценарієм, зробленим за гроші, вкрадені у платників податків, вони намагаються відволікти увагу, щоб уникнути відповідальності".

Офісу президента я хочу сказати: ви за це будете нести відповідальність. Будете відповідати за бездіяльність провоохоронних органів, за те, що Офіс президента роздає накази про купівлю тітушок, посилає їх сюди, паплюжачи Україну. Володимире Олександровичу, ми вас точно не боїмося, а от ви — боїтеся нас! — заявив Порошенко.

В Офісі президента на звинувачення поки що не реагували.

Як повідомлялося, СБУ перевірить причетність Порошенка та Гонтаревої до нової справи Медведчука.

Раніше Медведчук отримав ще одну підозру за державну зраду та фінансування тероризму.

Також відомо, хто лідирує у президентському рейтингу: Зеленський, Порошенко, Тимошенко.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності