UA | RU
11 липня 2021, 12:42

Главі Мін’юсту борці за екологічність МГЗ обклеїли ворота плакатами, Малюська відреагував

Після того, як невідомі обклеїли паркан біля будинку міністра юстиції плакатами, Денис Малюська назвав незаконною експертизу, яку провели в Київському науково-дослідному інституті щодо збитку від Миколаївського глиноземного заводу

Про це написав міністр Денис Малюська на своєму Facebook, передає RegioNews.

Міністр зазначив, що якщо раніше подібні групи активістів вимагали гроші у забудовників, то тепер переключилися на великі підприємства, які мають якийсь репутаційний дефект. Наприклад, шкода екології.

Однак реальна мета нападу - отримати великий грошовий куш, - упевнений міністр.

Тиску "невідомих патріотів", які обклеїли паркан біля його будинку плакатами, Денис Малюська піддався після того, як комісія при Мін'юсті відкликала свідчення двох експертів.

На експертів надійшла скарга від адвокатів Миколаївського глиноземного заводу, з якого громадські працівники намагаються стягнути величезну суму моральної шкоди, засновуючи на експертизі психологів.

Висновок, від якого очі вилазять на лоб. Експерти в одному висновку, без будь-яких розмов з потерпілими встановили загальний розмір моральної шкоди, заподіяної 1279 особі, оцінивши його в розмірі 1440 мінімальних заробітних плат для кожної такої "умовно-статистичної" особи", - написав Малюська.

Загальний розмір моральної шкоди, встановлений судовими експертами-психологами, - 9,2 млрд гривень. Узгоджені дії активістів, суду та експертів, на думка представників МГЗ, говорять про сплановану рейдерську атаку. У Мін'юсті це підтверджують.

Оцінка проводилася на підставі роздруківок з Інтернету і копій дозвільних документів без дослідження відомостей про психологічно значущих фактів в порушення встановлених методик і здорового глузду, - підкреслив міністр.

Як повідомлялося у травні, Миколаївський глиноземний завод оштрафували на 9 млрд грн. Заводський районний суд м. Миколаєва задовольнив позов ГО "Стоп Шлам" та присудив стягнути з Миколаївського глиноземного заводу (ТОВ "МГЗ") понад 9,2 млрд грн за заподіяну шкоду.

11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...