UA | RU
18 травня 2020, 16:28

На Прикарпатті депутат побився з журналістами

Поліція відкрила два кримінальні провадження – за нанесення легких тілесних ушкоджень і за погрозу вбивства
Поліція відкрила два кримінальні провадження – за нанесення легких тілесних ушкоджень і за погрозу вбивства
На фото: Володимир Зузяк

У Косові, що на Прикапатті, побилися депутат Косівської міської ради Володимир Зузяк з журналістом “Дорожнього контролю” Віталієм Мацьоцьким і Назарієм Александруком.

В Івано-Франківській області розбираються з подробицями бійки між депутатом Косівської міської ради Володимиром Зузяком і журналістами Віталієм Мацьоцьким і Назарієм Александруком.

Про це пише RegioNews з посиланням на місцеве видання "Місто".

Володимир Зузяк розповів, що бійка відбулася близько опівночі, коли він під’їхав до будинку, в якому живе.

"Під хатою стояли семеро невідомих. Двох упізнав – Мацьоцького й Александрука. Набрав їх: "Що ви у мене під хатою чекаєте?”. – "У нас є інформація, що ви п’яні за кермом”. – "То викликаємо поліцію. Я готовий "продутися”. Заходжу до хати, а вони за мною. Тато відкриває двері, а в Мацьоцького в руках пістолет Макарова. Я підбіг до сейфа, бо у мене там зброя. Мацьоцький чи перелякався, у нього перекосило патрон у патроннику. Не міг вистрілити. Тато не пускав його у хату, вони "перевернули” тата у хаті. Поперевертали усі меблі", - пригадує депутат подробиці "візиту".

Сьогодні мене намагались "знищити",є Відео з камер Районого Косівського Суду де особи намагались вбити мене,поліція на...

Опубліковано Володимиром Зузяком Неділя, 17 травня 2020 р.

Володимир Зузяк викликав поліцію, яка задокументувала бійку.Також у Facebook депутат виклав відео з камер суду, розташованого навпроти його будинку. На камерах знято подробиці нічної пригоди.

Віталій Мацьоцький у коментарі Суспільному заявив, що перебуває в лікарні, бо йому зламали ніс.

Якщо коротко про подію… У нас з’явилася інформація, що він (Зузяк – ред.) – п’яний за кермом. Пробували його знайти. І все закінчилося тим, чим закінчилося. Не ми побилися, а мене побили. Я жодного удару не наніс. Він побив мене і Назарія Александрука. Зузяк був п`яний”, - розповів журналіст.

Володимир Зузяк заперечує, що вживав спиртне, оскільки має проблеми зі здоров’ям.

"Вони думали, що я п’яний, але я "продувся” в присутності поліції, – коментує депутат. – Я знав, що вони мене чекають. Але у мене з нирок каміння йде. І коли всі пили горілку, я пив воду. У них "прокол”, але вони зі страху ледь не "завалили” мене. Якщо брати до уваги слова Мацьоцького, то виходить так, що я їх затягнув до хати і бив у себе в хаті, і пістолет йому в руки дав. Вони не мали куди дітися, бо я живу біля суду. А там є відеокамери”.

Зузяк вважає, що його переслідують на замовлення за його громадську діяльність.

До поліції звернулися обидві сторони конфлікту. І за даними заявами правоохоронцями відкрито два кримінальні провадження: за ст. 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження) і за ст. 129 ККУ (погроза вбивства).

Правоохоронці встановлюють всі обставини події. Розслідування триває.

Читайте також: Сумський апеляційний суд призначив до розгляду справу про захист честі нардепа Молотка

Депутатку Вінницької міської ради судитимуть за бійку

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики