UA | RU
21 квітня 2021, 17:05

Фельдман: Харківська влада "пиляє” сотні мільйонів, а на боротьбу з коронавірусом йдуть копійки

Депутати виділяють величезні кошти на сумнівні проекти не зважаючи на жахливу ситуацію із поширенням COVID-19
Депутати виділяють величезні кошти на сумнівні проекти не зважаючи на жахливу ситуацію із поширенням COVID-19
Фото: із відкритих джерел

Сьогоднішня сесія Харківської міської ради в черговий раз продемонструвала відвертий цинізм міської влади. І в певних сумнівних рішеннях по "освоєнню" бюджету їй підіграють деякі депутати із фракції ОПЗЖ.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України, обраний по мажоритарному округу в Харківській області Олександр Фельдман.

У місті, яке утримує сумне лідерство за кількістю смертей від коронавірусу, де вмирають породіллі, переповнені лікарні і бракує кисню, депутатський корпус виділяє сотні мільйонів гривень з міського бюджету на сумнівні з точки зору здорового глузду проекти. Для харківської влади в пріоритеті не життя і здоров'я харків'ян, а "розпил" бюджетних коштів, прагнення встигнути "освоїти" бюджет до жовтня і заробити для себе і своїх "акціонерів", які давно вже не живуть в нашому місті, але продовжують на ньому заробляти", - зазначив парламентарій.

Він висловив жаль, що у цих сумнівних "схемах розпилу" бюджету Харкова беруть участь і деякі депутати "Опозиційної платформи "За життя".

Фельдман зазначив, що мова йде, зокрема, про виділення з міського бюджету майже півмільярда гривень на будівництво дороги через "Барабашово", яка не вирішить транспортну проблему, а лише "вб'є" бізнес тисячів підприємців. Це рішення було підтримано деякими депутатами від ОПЗЖ, що є зрадою своїх виборців.

Це елементарна зрада харків'ян, які віддали за них свій голос на виборах. Вони пішли "на поводу" у влади, геть забувши про свої передвиборчі обіцянки. Для них депутатство – це бізнес-проєкт, можливість вирішувати свої власні питання. І ніякого відношення до основних принципів політичної сили, яку вони представляють у міськраді, це не має", – зазначив Олександр Фельдман.

Основна проблема такої поведінки, на думку Фельдмана, полягає в безсовісному "розмиванні" коштів, які необхідні Харкову для боротьби з коронавірусом.

Він також вважає, що сьогодні Харківська міськрада перетворилася в "закритий клуб", де систематично порушуються норми регламенту, де рішення приймаються "пачками", тому що роль депутатського корпусу фактично зведена до нуля і він стає співучасником корупційних схем.

"Потрапити на сесію можуть далеко не всі представники ЗМІ, не говорячи уже про пересічних харків'ян. Натомість регулярним стала присутність тітушок в сесійній залі для "залякування" тих, хто сумнівається у "правильності" рішень влади. Все "таємне" вже стало в нашому місті явним: нинішня влада перейшла межу елементарної моралі і тому вона приречена", – підсумував Фельдман і додав, що таку владу треба міняти, тому що "міського голову обиратимуть харків'яни, які не прощають цинізм і неповагу до себе".

Нагадаємо, Харківська міськрада виділила землю фірмам, пов'язаним з Аваковим і Тереховим. На одній з виділених ділянок знаходиться медичний центр "ОН Клиник", мережа медичних клінік у Харкові, Миколаєві, Одесі, Сумах, Маріуполі, Дніпрі та Ужгороді. У всіх цих закладах співзасновником є колишня дружина Терехова Олена Винник. У ТОВ "ОН Лаб" - значиться засновником мати чиновника Вікторія Терехова.

На сесії міськради у березні цього року депутати проголосували за виділення земельної ділянки під будівництво чергової лікарні "ОН Клиник".

У зв'язку з цим Мустафаєва направила депутатський запит в Національне агентство з питань запобігання корупції для розслідування правомірності прийнятого рішення.

Також нагадаємо, що підприємство сина Терехова виграло 80% тендерів на ремонт будинків у Харкові.

Крім того, НАЗК проводить перевірку щодо секретаря Харківської міськради, в.о. міського голови Ігоря Терехова у зв'язку з можливим порушенням закону України "Про запобігання корупції", зокрема, на предмет отримання подарунків.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
Київським "блогерам", які знімали на відео працівників ТЦК та вели стріми, загрожує до 8 років в'язниці
11 травня 2024, 03:44
На Чернігівщині у річці знайшли тіло 61-річної жінки
11 травня 2024, 01:24
У Сумах під колесами мікроавтобуса загинула жінка: фото
10 травня 2024, 23:11
Важкі бої по всій лінії фронту, — Зеленський розповів про ситуацію на передовій
10 травня 2024, 22:05
На Харківщині за день загинули 3 людей, поранення дістали 4 цивільних
10 травня 2024, 21:32
Росіяни вбили двох і поранили ще двох жителів Донецької області
10 травня 2024, 20:59
Мешканець Сумщини після візиту до ТЦК потрапив у реанімацію
10 травня 2024, 20:33
Росіяни продовжують масовані штурми під Бахмутом та Авдіївкою, – Генштаб ЗСУ
10 травня 2024, 20:01
США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $400 млн
10 травня 2024, 19:35
Кабмін виділив понад 7 млрд грн на відбудову енергосистеми України
10 травня 2024, 19:05