UA | RU
14 квітня 2021, 19:10

Фігурантів списку "топ-10 контрабандистів" можуть позбавити українського громадянства – ЗМІ

Вони, окрім українського, також мають громадянства інших країн
Вони, окрім українського, також мають громадянства інших країн
Фото з відкритих джерел

ЗМІ повідомили про наміри української влади позбавити громадянства двох фігурантів списку "топ-10 контрабандистів" України.

Про це повідомляє УНН з посиланням на власні джерела, передає RegioNews.

Позбавити громадянства України можуть Вадима Альперіна з Одеси, а також Олександра Єрімічука з Чернівців. Щодо них за рішенням РНБО Указом Президента запроваджено персональні санкції. Підставою для запровадження санкцій стала інформація, надана Службою безпеки України.

За інформацією джерела, Альперін має громадянство Ізраїлю, Єрімійчук - громадянство Румунії.

Також бізнесмена Араіка Амірхоняна, якого ЗМІ прозвали "тендерним тролем", нібито планують позбавити громадянства України та видворити за межі країни. Його немає у згаданому санкційному списку, але який є фігурантом розслідувань Служби безпеки України щодо привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах та щодо дій, спрямованих на повалення конституційного ладу з корисливих мотивів.

Як повідомлялося раніше, 2 квітня ввели санкції проти топ-10 української контрабанди. Президент анонсував законодавчі зміни щодо митного декларування.

Того ж дня стали відомі імена топ-10 контрабандистів, проти яких РНБО сьогодні ввела санкції. Також санкції ввели проти 68 компаній, пов’язаних з ними.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики