UA | RU
22 березня 2021, 13:15

Тимчасовий мер Харкова Терехов розповів про свою близькість з Аваковим

Він виконував роль неформального комунікатора від Авакова
Він виконував роль неформального комунікатора від Авакова

Весь час роботи на посадах заступника міського голови Харкова Геннадія Кернеса Ігор Терехов підтримував зв’язок з Арсеном Аваковим.

Про характер своїх стосунків з міністром внутрішніх справ України та про те, як опинився в команді Кернеса, Ігор Терехов розповів в інтерв’ю виданню Бабель, передає RegioNews.

Розповідаючи про свій перехід від Арсена Авакова на роботу до Геннадія Кернеса в 2010 році, Ігор Терехов згадує, що це відбулося після розмови не стільки з Кернесом, скільки з Аваковим.

На пропозицію Кернеса Терехов відповів: "Не знаю, мені треба подумати. Ми тоді поговорили з Аваковим, який сказав, що ніякої політичної складової нема". І після цього Терехов прийняв пропозицію стати заступником Кернеса.

Терехов також розповів, що часто спілкувався з Аваковом, коли вже працював заступником Кернеса. Так, наприклад, він згадує про телефонну розмову з главою МВС у квітні 2014 року одразу після замаху на Геннадія Кернеса. Також, Ігор Терехов зізнається, що виконував роль неформального комунікатора між Аваковим і Кернесом.

Нагадаємо, що з грудня минулого року Ігор Терехов виконує обов’язки міського голови Харкова, але далеко не всі депутати харківської міської ради вважають, що він посів цю посаду законно.

Раніше соратник Ігора Терехова бізнесмен Павло Фукс в інтерев’ю "Українській правді" прямо сказав, що Терехов весь час підтримував і підтримує тісний зв’язок з Аваковим.

Про збереження відносин Терехова з Аваковим свідчать і таємні візити нинішнього претендента на мерське крісло в Міністерство внутрішніх справ напередодні місцевих виборів 2020 року, що зафіксували журналісти-розслідувачі.

Про тісний характер стосунків між нинішнім главою МВС та тимчасовим мером Харкова Тереховим раніше писало RegioNews в статті Вибори у Харкові. Чому харків'янам доведеться вибирати між Добкіним і Аваковим.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
У Києві під виглядом масажних салонів працювали борделі
26 квітня 2024, 00:12
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38
Укрзалізниця змінила графік руху низки поїздів через ракетні удари Росії
25 квітня 2024, 20:16
Удар по залізничному вокзалу у Балаклії: з'явилися фото з місця прильоту
25 квітня 2024, 19:53
Корупційна справа Гринкевичів: оприлюднено перелік арештованого майна
25 квітня 2024, 19:44
Росія вбиває цивільних на Донеччині: 5 людей загинули, ще 8 постраждали
25 квітня 2024, 19:21
Керівникам шахти на Львівщині оголосили про підозру у торгівлі людьми
25 квітня 2024, 19:16