UA | RU
05 березня 2021, 10:44

Свіжі рейтинги: Зеленський лідирує, але продовжує втрачати підтримку

69% громадян вважають, що Україна рухається у неправильному напрямку
69% громадян вважають, що Україна рухається у неправильному напрямку
Фото: Офіс президента

Якби вибори президента України відбулися наприкінці лютого 2021 року, чинний глава держави Володимир Зеленський отримав би найбільшу кількість голосів. За нього готові проголосувати 22,5% респондентів, які мають намір прийти на дільниці та визначилися із вибором.

Про це свідчать дані соціологічного опитування групи "Рейтинг", передає RegioNews.

Наприкінці лютого, за даними цієї ж соціологічної групи, Володимира Зеленського підтримували 23,1% українців.

За п’ятого президента Петра Порошенка готові віддати голос 14,6%, рейтинг Юрія Бойка становить 11,6%, за Юлію Тимошенко віддадуть голоси 11,1% опитаних.

Згідно із даними опитування, 69% громадян вважають, що Україна рухається у неправильному напрямку. 22% переконані, що держава рухається у правильному напрямку, 9% ще не визначилися.

Найвищий рівень довіри серед усіх політиків зберігає Володимир Зеленський, йому довіряють 43% респондентів, не довіряють – 55%. Юлії Тимошенко довіряють 28% громадян, не довіряють – 70%. Петру Порошенку довіряють 25% опитаних, рівень недовіри до нього складає 73%.

24% громадян довіряють Юрію Бойку, не довіряють йому 59%, ще 14% його не знають. Прем’єр-міністру Денису Шмигалю довіряють 15% респондентів, не довіряють – 50%.

Рівень довіри до Віктора Медведчука складає 15%, не довіряють йому 70%, а 12% опитаних його не знають. Міністру охорони здоров’я Максиму Степанову довіряють 12%, не довіряють 32%, не знають – 54%.

Опитування проведено Соціологічною групою "Рейтинг" 2-3 березня 2021 року серед 2500 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

Нагадаємо, Зеленський продовжує лідирувати у президентському рейтингу, його найближчим суперником називають Петра Порошенка.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності