UA | RU
25 лютого 2021, 18:13

Блокування 426 сайтів: прокуратура ініціює службове розслідування

Прокурор навіть не був повідомлений про проведення засідання суду з цього питання
Прокурор навіть не був повідомлений про проведення засідання суду з цього питання
Фото з відкритих джерел

Прокуратура ініціювала службове розслідування дій посадових осіб Голосіївської поліції стосовно закриття 426 сайтів.

Про це повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець у коментарі Українській правді, передає RegioNews.

25 лютого процесуальним керівником прийнято рішення про закриття вказаного кримінального провадження та одночасно - про скасування арешту на майнові права інтелектуальної власності. Крім того, прокуратурою ініційовано проведення службового розслідування у зв’язку з діями службових осіб Голосіївського управління поліції під час розслідування цього провадження, - повідомила Надія Максимець.

Максимець наголосила, що прокурор не брав участі у засіданні Голосіївського суду, не був повідомлений про його проведення та не отримував ухвалу.

Сьогодні повідомлялося, що в Україні будуть заблоковані 426 сайтів. Таке рішення суду стосується справи про розслідування шахрайства в особливо великих розмірах.

Згодом головред "Страна.ua" Гужва назвав блокування 426 сайтів ЗМІ "тотальним правовим свавіллям". Для деяких сайтів це "просто смерть", вважає головний редактор.

Пізніше стало відомо, що блокування 426 сайтів поліція оскаржить в Апеляційному суді. У МВС пояснили, яким чином було заблоковано декілька сотень інтернет-ресурсів.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики