UA | RU
26 січня 2021, 20:35

Процес односторонньої передачі утримуваних в ОРДЛО українців триває, але дата не відома, - Денісова

Щодо декого з утримуваних ще досі тривають засідання у так званих "судах"
Щодо декого з утримуваних ще досі тривають засідання у так званих "судах"
Фото з відкритих джерел

Реалізація рішення керівництва так званих самопроголошених республік «ДНР» та «ЛНР» про односторонню передачу на контрольовану Урядом України територію наших співгромадян, які незаконно утримуються у місцях несвободи на тимчасово окупованих територіях Донбасу – продовжується, але дата їхнього повернення наразі невідома.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй Facebook-сторінці, передає RegioNews.

За наявною в мене інформацією реалізація рішення керівництва так званих самопроголошених республік "ДНР" та "ЛНР" про односторонню передачу на контрольовану Урядом України територію наших співгромадян, які незаконно утримуються у місцях несвободи на тимчасово окупованих територіях Донбасу – продовжується, але точна дата їхнього повернення поки що невідома, - написала Денісова.

Вона також поінформувала, що у відношенні деяких осіб з-поміж тих, кого планують передати, ще досі тривають засідання у так званих "судах". Тому кількість та кого саме повернуть – невідомо.

За словами батьків та близьких, заявлені громадяни жодного разу не виходили на зв'язок з рідними, а їхнє місце перебування їм невідомо.

Одночасно інформую, що з початку січня 2021 року кількість незаконно утримуваних громадян України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей зросла, і наразі становить – 267 осіб. З них 226 – цивільні особи, у тому числі 4 волонтерів, 37 – військовослужбовці, 4 – добробати, - додала омбудсмен.

За наявною в мене інформацією реалізація рішення керівництва так званих самопроголошених республік "ДНР" та "ЛНР" про...

Posted by Людмила Денісова on Tuesday, January 26, 2021

Нагадаємо, раніше МЗС України заявило, що рішення РФ передати утримуваних в ОРДЛО українців не Україні, а Медведчуку – це удар по Нормандському формату. Українське міністерство називає це також "свідомим нівелюванням Росією ролі ОБСЄ в питанні звільнень".

Натомість Разумков заявив, що до процесу повернення заручників і полонених треба підходити виважено. Він вважає, що через приватну особу не має ставити під зрив процес загального обміну або виконання домовленостей.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
Київським "блогерам", які знімали на відео працівників ТЦК та вели стріми, загрожує до 8 років в'язниці
11 травня 2024, 03:44
На Чернігівщині у річці знайшли тіло 61-річної жінки
11 травня 2024, 01:24
У Сумах під колесами мікроавтобуса загинула жінка: фото
10 травня 2024, 23:11
Важкі бої по всій лінії фронту, — Зеленський розповів про ситуацію на передовій
10 травня 2024, 22:05
На Харківщині за день загинули 3 людей, поранення дістали 4 цивільних
10 травня 2024, 21:32
Росіяни вбили двох і поранили ще двох жителів Донецької області
10 травня 2024, 20:59
Мешканець Сумщини після візиту до ТЦК потрапив у реанімацію
10 травня 2024, 20:33
Росіяни продовжують масовані штурми під Бахмутом та Авдіївкою, – Генштаб ЗСУ
10 травня 2024, 20:01
США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $400 млн
10 травня 2024, 19:35
Кабмін виділив понад 7 млрд грн на відбудову енергосистеми України
10 травня 2024, 19:05