UA | RU
19 січня 2021, 20:07

Тупицький детально розписав Венедіктовій, як вручити йому підозру належним чином

У своїй заяві він просить Венедіктову звернутися до президента щодо скасування Указу про відсторонення від посади голови КС
У своїй заяві він просить Венедіктову звернутися до президента щодо скасування Указу про відсторонення від посади голови КС
Фото з відкритих джерел

Олександр Тупицький, який указом президента відсторонений від посади судді Конституційного суду, написав заяву на ім'я генерального прокурора Ірини Венедіктової, в якому просить законно вручити йому підозру.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Заяву глави КС Тупицького.

У заяві Тупицький ще раз підкреслює, що не вважає себе підозрюваним, оскільки йому не було вручено підозру у відповідності з законодавством, в тому числі 28 грудня. Тупицький вказує, що "прокуратурою було незаконно "вжиті заходи" для вручення ... повідомлення про підозру".

Також він зазначає, що усувати суддю можна було, якщо б він був підозрюваним. Тому наказ Зеленського він називає неконституційним.

Він називає справу проти нього сфальсифікованою і політично мотивованою і просить Венедіктову, щоб йому було на законних підставах повідомлено про підозру.

Прошу Вас... забезпечити належне процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні № 12013110060002990, усунути допущені прокурорами і слідчими Державного бюро розслідувань порушення...

Вжити заходів для належного правового реагування щодо слідчих Державного бюро розслідувань та прокурорів (в тому числі процесуальних керівників), які допустили зазначені порушення закону та службові зловживання.

Звернутися до президента України про скасування Указу "Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України" від 29 грудня 2020 № 607/2020, виданого на підставі клопотання виконуючого обов'язки Генерального прокурора Р. М. Говди до визнання мене підозрюваним у встановленому законом порядку", - написав Тупицький.

Раніше повідомлялося, що сьогодні голову КСУ Тупицького не пустили до Конституційного суду. Також не пропустили на робочі місця і декількох інших суддів КСУ.

В КСУ заявили, що це є черговою спробою протиправного втручання в діяльність голови суду, а також перешкоджанням виконанню ним своїх службових обов'язків, спрямованим на блокування роботи КС в цілому.

Сам Тупицький заявив, що на місце події вже викликано слідчо-оперативну групу.

Відомо, що 28 грудня голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому було повідомлено про підозру у вчиненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також у наданні завідомо неправдивих показань свідка.

29 грудня Зеленський усунув Тупицького від посади судді КСУ на два місяці.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
ДТП у Броварах: відео моменту збиття людей та коментар поліції
26 квітня 2024, 21:10
Голова Броварської РДА, який пʼяним збив людей на переході, буде звільнений, – ОВА
26 квітня 2024, 20:29
У Броварах п’яний голова РДА збив натовп людей
26 квітня 2024, 20:10
Росіяни активно штурмують на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, – Генштаб
26 квітня 2024, 19:58
Окупанти здійснили майже 20 атак на Нікопольщину: наслідки
26 квітня 2024, 19:38
Кличко показав евакуацію лікарень у Києві
26 квітня 2024, 19:16
БМП, БТР та 9 окупантів: ССО показали, як знищують росіян на Донеччині
26 квітня 2024, 19:00
У Луцьку 14-річного хлопця уразило струмом на даху вагона: він помер у лікарні
26 квітня 2024, 18:54
Дуже високий рівень небезпеки: росіяни вивели у Чорне море два підводні ракетоносії
26 квітня 2024, 18:33
Росіяни видихнуться, саме в цей час у нас буде шанс наступати, – військовий експерт
26 квітня 2024, 18:20