UA | RU
14 листопада 2020, 13:04

У Львові поліція заблокувала роботу найбільших ринків - що відбувається

Біля входів до львівських ринків від самого ранку чергують поліцейські патрулі
Біля входів до львівських ринків від самого ранку чергують поліцейські патрулі
Фото: Facebook

Зранку 14 листопада у Львові працівники поліції заблокували роботу найбільших ринків на виконання рішення Кабінету Міністрів про карантин вихідного дня.

Про це повідомляють місцеві видання, а також поліція Львівської області, передає RegioNews.

Правоохоронці блокують роботу ринків "Шувар", "Краківський", "Галицьке перехрестя", "Південний", а також торгового центру на Сихові "Іскра".

Відомо, що поліцейські не перекривають входів до ринків, лише стежать за торговцями, щоб ті не працювали. Підприємці не стають за прилавки через небажання отримати штраф.

Чи когось з підприємців вже оштрафували у поліції не повідомляють, також не повідомляють біля ще яких ринків, торгових центрів чи інших закладів чергує поліція”, - пише видання Zaxid.net.

Поліція Львівщини повідомляє, що станом на 11 годину суботи вони отримали 11 повідомлень про порушення правил карантину. У пресслужбі поліції повідомили, що правоохоронці виконують розпорядження уряду.

Правоохоронці реагують на усі такі повідомлення – проводять профілактичні бесіди, а у випадках, якщо громадяни чи керівники суб’єктів господарювання не припиняють правопорушення - притягують їх до передбаченої законодавством відповідальності. Зокрема, складають адмінпротоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення”, - зазначили в поліції.

Нагадаємо, щоб уникнути карантину, у Львові вихідні оголосили робочими днями.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що оголошення вихідних днів робочими не допоможе уникнути карантину.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися