UA | RU
28 жовтня 2020, 13:57

Більшість виборців, які проголосували на місцевих виборах, старші 50 років - соціологи

Найменш активною на виборах була молодь
Найменш активною на виборах була молодь
Фото: із відкритих джерел

Люди старші 50 років складають більше половини виборців, що прийшли на дільниці на місцевих виборах в Україні.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", передає RegioNews.

За даними соціологів, найбільш активними на місцевих виборах були старші виборці. 56% тих, хто прийшли на вибори, - це люди старші 50 років.

У загальній структурі виборців їх частка становить 45%”, - зазначають у "Рейтингу”.

Також згідно із результатами дослідження, молодь під час виборів була найменш активною – лише 11% з тих, хто прийшли на вибори, були люди у віці 18-29 років.

Найбільший перекіс у бік старшого електорату відбувся здебільшого у містах, частіше серед чоловіків. У регіональному розрізі – частіше на Сході і Півдні країни, де частка виборців старше 50 років становила 60%”, - йдеться в повідомленні.

У "Рейтингу” додали, що серед жінок найпоширенішою причиною не йти голосувати були стан здоров’я і загроза коронавірусу. Чоловіки в основному ігнорували вибори через зайнятість і відсутність інтересу до виборів та їх результатів.

У віковому розрізі для старших респондентів основною причиною не йти на вибори була стан здоров’я, натомість, для молоді – це зайнятість в день виборів і проживання не за місцем реєстрації (особливо актуально для Києва). Для людей середнього віку – додалась ще загроза коронавірусу”, - зазначають соціологи.

Нагадаємо, попередні підсумки місцевих виборів: програш "Слуги народу" та реванш "ЄС" і ОПЗЖ на тлі тріумфу регіональних еліт.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...