UA | RU
23 жовтня 2020, 17:00

У Черкасах тарифи на тепло завищені на 20% - голова ОДА Сергійчук

ТЕЦ здійснює діяльність лише для отримання прибутку для її орендарів
ТЕЦ здійснює діяльність лише для отримання прибутку для її орендарів
Фото: ck-oda.gov.ua

Голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Сергійчук заявив, що тарифи на тепло для черкащан завищені на 20%, і тому він звертався до теплопостачальників щодо зменшення тарифів на опалення і гарячу воду.

Про це він заявив під час спільної наради із підприємствами-теплопостачальниками Черкас, передає RegioNews.

Голова ОДА також закликав взяти до уваги зниження світових цін на газ та вугілля.

"Черкаситеплокомуненерго” заявило про готовність піти назустріч черкащанам. Наразі ми обговорюємо можливість зниження тарифів до 20%. Той, хто хоче – шукає можливостей, хто не хоче – виправдань. Маємо ще одного теплопостачальника міста – Черкаську ТЕЦ, яка перебуває в оренді ПрАТ "Черкаське хімволокно” і яке досі не відреагувало”, - сказав Сергійчук.

Він додав, що ТЕЦ здійснює фінансово-господарську діяльність лише задля отримання прибутку для її орендарів, і від моменту оренди у ній не провели жодних капітальних поліпшень чи модернізації котлів.

На сьогодні в межах 5-ти кримінальних проваджень ГСУ Нацполіції та СБУ проводиться слідство щодо фактів крадіжок грошових коштів в особливо великих розмірах посадовими особами ПАО "Черкаське хімволокно”, штучного завищення затрат під час доставки вугілля з-за кордону, закупки ТМЦ, реалізації інвестиційних і ремонтних програм, а також фінансуванні терористичних організацій ЛНР-ДНР”, - розповів очільник області.

За його словами, Державна екологічна інспекція рік тому виявила низку порушень щодо безконтрольності викидів забруднюючих речовин та порушення вимог поводження з відходами.

Крім того, згідно із отриманою інформацією, їхній чистий прибуток становить до 25 доларів з кожної тонни вугілля, а тариф завищений на 20%.

Сергій Сергійчук також звернув увагу, що на підприємстві не дотримується температурний режим на постачання гарячої води, замість необхідних 55 градусів фактично подається 46–49 градусів.

Він зазначив, що з початку року підприємство накопичило борг перед НАК "Нафтогаз” в сумі 240 млн. грн. при тому, що сплата населення за надані послуги складає 98%.

Всі ці факти – не про бізнес, а про соціальну відповідальність та цинічне викачування ресурсів за рахунок здоров’я і статків черкащан. Тому я бачу один вихід: щоб знизити тарифи та зберегти майно підприємства, мусимо поставити питання про розірвання договору оренди цілісного майнового комплексу Черкаської ТЕЦ з ПрАТ "Черкаське хімволокно” і передати її до комунальної власності міста Черкаси. А з господарською підприємства нехай займаються правоохоронні органи”, – підсумував Сергій Сергійчук.

Нагадаємо, при голові Черкаської ОДА створили Інвестиційну Раду, її створення стало першим кроком до відкриття в подальшому Офісу інвестицій.

Раніше повідомлялося, що із Черкас запустили швидкісний потяг до Києва, це один із кроків до покращення транспортної інфраструктури регіону.

Також голова Черкаської ОДА назвав пріоритетні напрямки своєї роботи і розповів, які проблеми регіону буде вирішувати в першу чергу.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Нічна атака по Україні: сили ППО збили майже усі "Шахеди"
23 квітня 2024, 08:23
Ситуація на фронті та втрати окупантів: інформація від Генштабу ЗСУ на 23 квітня
23 квітня 2024, 08:16
Усі консульства України припиняють надання послуг чоловікам призовного віку, – документ
23 квітня 2024, 08:06
Прикордонники знищили російські позиції в Серебрянському лісі
23 квітня 2024, 06:13
Росіяни вдарили ракетами по Харківському району: що відомо
23 квітня 2024, 00:18
На Прикарпатті засудили чоловіка за зґвалтування 14-річної племінниці
23 квітня 2024, 00:06
У Сумах керівник благодійного фонду продавав чоловікам посвідчення волонтера для виїзду за кордон
22 квітня 2024, 22:26
Росіяни обстріляли Купʼянськ-Вузловий: поранена волонтерка
22 квітня 2024, 21:46
Українські бійці з HIMARS знищили російську гармату "Гіацинт"
22 квітня 2024, 21:17
Протягом доби на фронті відбулося 62 бойових зіткнення: дані Генштабу
22 квітня 2024, 20:50