UA | RU
31 серпня 2020, 21:18

Кремлівські політв`язні Балух і Сущенко йтимуть на місцеві вибори з Порошенком

На з`їзді партії "Європейська солідарність" оголосили прізвища учасників місцевих виборів
На з`їзді партії "Європейська солідарність" оголосили прізвища учасників місцевих виборів
Фото: Євросолідарність

Серед кандидатів, яких сьогодні назвав лідер «Євросолідарності» Петро Порошенко, екссекретар РНБО Олександр Турчинов, нардепи Михайло Забродський та Іванна Климпуш-Цинцадзе, громадські активісти і волонтери.

Про це п’ятий президент України Петро Порошенко розповів під час виступу на з`їзді партії "Європейська солідарність", пише RegioNews.

Команди в обласні та міські ради очолять знакові особистості – зокрема, ті, хто добре знає, що таке європейські цінності, бо надто сильно відчули на собі російську реальність. Серед них – політв’язні Кремля Роман Сущенко та Володимир Балух", - заявив Порошенко.

До команди "ЄС" приєднались також активісти з інших політичних сил. Зокрема, Волинський штаб партії очолила волонтерка Юлія Вусенко, депутат Луцької міськради від "Самопомочі". У Полтаві від "ЄС" йтиме громадська активістка Юлія Городчаніна, яка балотувалась до парламенту від партії "Голос".

Задля боротьби з проросійським реваншем списки до обласних рад очолять народні депутати з фракції "Європейська Солідарність" Михайло Забродський та Іванна Климпуш-Цинцадзе", - анонсував Порошенко.

Також Порошенко зі сцени наголосив, що до "ЄС" долучилися також народний депутат попередніх скликань від "Народного фронту" Леонід Ємець "найкривавіший з часів реформації пастор Олександр Турчинов" та директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд.

З'їзд партії "Європейська Солідарність"

"Європейська Солідарність" на місцевих виборах об’єднує патріотів та професіоналів, щоб зупинити проросійський реванш і будувати європейське життя в Україні. Ми сьогодні зібралися, щоб прийняти важливе рішення про участь партії у місцевих виборах. Ці вибори лише формально локальні. Але від результату цієї загальнонаціональної кампанії залежить не лише справність міської каналізації чи якість сільської дороги, але й доля країни у цілому. Насамперед ми повинні сформувати потужні фракції Європейська Солідарність в усіх облрадах. Але особливо це важливо у південних та східних регіонах — для забезпечення унітарності країни, боротьби з ідеями федералізму та проявами сепаратизму. Наше завдання там — мінімізувати результат ОПЗЖ. ОПЗЖ — це ворог, це п’ята колона, яка свідомо працює на Росію, на Москву, на Кремль, на Путіна. Щодо "Слуг", це — наші політичні опоненти. Вони — дилетанти, що не здатні керувати країною. Вони розвалили управління державою і несуть таку ж загрозу для місцевого самоврядування. В Україні настане повний колапс, якщо не підстрахуватися професійним місцевим самоврядуванням. Саме таких кандидатів на посади міських голів та голів ОТГ має запропонувати "Європейська Солідарність". "Європейська Солідарність" йде на місцеві вибори для того, щоб захистити одну із ключових реформ нашої команди — децентралізацію, результати якої втілені у нових дорогах, новому транспорті, відремонтованих школах та дитячих садках, освітлених вулицях тощо. Це відбувається не лише тому, що мери-лідери місцевих партій такі професійні, а ще й тому, що ініційована нашою командою децентралізація дала гроші на місця в інтересах місцевих громад. Але як ми дали, так теперішня влада може й забрати. Протягом року вона вже неодноразово запускала свої клешні в кишені громад. Тільки сильна в масштабах всієї України опозиція здатна дати владі по руках. І така опозиція — це "Європейська Солідарність". Впевнений, що саме "Європейська Солідарність" як найсильніша, найінтелектуальніша, найдосвідченіша опозиційна сила є і буде точкою кристалізації і гуртування усіх патріотичних, державницьких і проєвропейських сил. Гуртуватися треба вже зараз, в парламенті, у радах усіх рівнів, в повсякденній політичній роботі… Щоб не дійшло до того, що об’єднуватися випаде вже на Майдані. Уже сьогодні на місцевих виборах до нас приєднаються такі яскраві особистості, професіонали і патріоти, як Роман Сущенко, Володимир Балух, Олександр Ройтбурд, Леонід Ємець та інші. Хто ще не знає, нагадую, що не так давно до "Європейської Солідарності" долучився найкривавіший з часів Реформації український пастор — Олександр Турчинов. Україна — сильна. Вона має достатній запас міцності, щоб вистояти супроти ворогів. І щоб придбати імунітет, який захистить від випадкових людей, яких іронія долі підняла до вершин влади. Україна буде європейською державою, членом Євросоюзу та НАТО. Слава Україні!

Опубліковано Петром Порошенком Понеділок, 31 серпня 2020 р.

Нагадаємо, сьогодні на позачерговому з'їзді партії "Слуга народу" у Києві назвали прізвища всіх кандидатів, які будуть балотуватися в мери обласних центрів на місцевих виборах-2020.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
У Брянську палала підстанція, знеструмлені військові об'єкти РФ, – ГУР
16 квітня 2024, 14:47
Помер відомий український письменник та публіцист Дмитро Капранов
16 квітня 2024, 14:31
Росіяни скинули авіабомбу на Бериславу: 15 постраждалих
16 квітня 2024, 14:26
У ГУР попередили українців про російську ІПСО про ухилянтів
16 квітня 2024, 14:12
На Донеччині загинув відомий активіст та воїн ЗСУ Павло Петриченко
16 квітня 2024, 14:02
Нардеп розповів, коли вступить в силу закон про мобілізацію
16 квітня 2024, 13:58
Окупанти щонайменше 7 разів вдарили по селу на Херсонщині: є поранений
16 квітня 2024, 13:17
Нардепа, який на смерть збив 18-річну дівчину на Житомирщині, судитимуть: деталі
16 квітня 2024, 13:07
Законопроєкт про мобілізацію передали на підпис Зеленському
16 квітня 2024, 12:59
У Полтаві судитимуть військовослужбовця, який п’яним влаштував смертельну ДТП
16 квітня 2024, 12:48