UA | RU
21 серпня 2020, 16:48

У Мінфіні розповіли, скільки коштів пішло на боротьбу з COVID-19

На сферу охорони здоров’я виділено 16,3 млрд грн
На сферу охорони здоров’я виділено 16,3 млрд грн
Фото: flickr

Від початку епідемії на заходи, пов'язані із протидією COVID-19, із бюджету вже здійснено видатків майже на 25 млрд грн.

Про це повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, передає RegioNews.

За словами чиновника, на сьогодні використано 16,9 млрд грн із Фонду боротьби з COVID-19, а також 4,8 млрд грн коштів державного і місцевих бюджетів.

Ще 2,7 млрд грн було сплачено Національною службою здоров'я України постачальникам послуг у рамках програми медичних гарантій.

Щодо Фонду боротьби з COVID-19 загалом передбачено спрямування 66 млрд грн коштів державного бюджету, а саме: на сферу охорони здоров’я виділено 16,3 млрд грн, на соціальну сферу - 10,6 млрд грн, на сферу забезпечення правопорядку - 2,5 млрд грн, стимулювання економіки - 36 млрд грн, часткове відновлення видатків держбюджету - 0,5 млрд грн та сферу освіти - 52,5 млн гривень", - повідомив заступник міністра.

Нагадаємо, рівень бюджетного дефіциту в Україні становить близько 300 мільярдів - Шмигаль. За його словами, в цьому році ситуація складна і пов'язана з коронавірусом та економічною кризою.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики