UA | RU
28 липня 2020, 17:09

Нардеп від "ОПЗЖ" Ілля Кива не задекларував квартиру, елітне авто і особисту охорону

Також Кива примудрився заробити 1,2 млн грн від здачі в оренду жомової ями на Полтавщині
Також Кива примудрився заробити 1,2 млн грн від здачі в оренду жомової ями на Полтавщині
Фото: zik

Ексрадник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і борець з наркозлочинністю, народний депутат від партії “Опозиційна платформа – За життя” Ілля Кива у декларації за попередній рік “забув” показати квартиру в центрі Києва, у якій він проживає, витрати на охорону і дорогу іномарку.

Про це йдеться у сюжеті телепрограми "Наші Гроші з Денисом Бігусом", пише RegioNews.

Згідно з декларацією, Кива безоплатно мешкає в однокімнатній квартирі, яка належить Сергію Гречанюку (ймовірно чоловіку прессекретарки Киви Крістіни Гречанюк) і розташована в багатоповерхівці на лівому березі столиці. Однак, зі слів консьєржа, нардеп тут жодного разу не з’являвся, а у квартирі тривалий час проводиться ремонт.

При цьому журналісти встановили: майже щодня нардеп у супроводі двох охоронців та водія виходить з під’їзду будинку по вулиці Лютеранській, що в центрі міста.

За даними розслідувачів, квартира, у якій насправді мешкає Кива, має площу 99,2 кв. м, і належать підприємиці, що здає нерухомість в оренду. Сам Кива у коментарі пояснив, що в згаданій квартирі живе його подруга, з якою у нього немає спільного побуту, а є лише "спільний секс”.

Сюди за Кивою приїздить "Toyota Camry" нового модельного ряду, ціна якої стартує від 750 тисяч грн. Це авто мало б бути вписане у декларацію нардепа, але його там немає. Ідентифікувати власника транспортного засобу журналістам не вдалося. У Сервісному центрі МВС повідомили, що номер Camry зданий в утилізацію ще в 2017 році і на сьогодні не закріплений за жодним автом. Такі знаки прийнято називати "номерами прикриття”, бо видаються лише оперативним співробітникам, до яких Кива не відноситься.

Не декларує Ілля Кива також видатки на охорону, попри те, що регулярно з’являється у супроводі щонайменше двох охоронців. Середньоринкова вартість утримання двох бодігардів з травматичною зброєю, без урахування водія, може складати понад мільйон грн на рік, але сам Кива заявляє, що ходить не з охоронцями, а з помічниками. І щонайменше один з охоронців, Олександр Даниленко, справді оформлений помічником нардепа. Але працює він на громадських засадах, а отже не отримує зарплату з бюджету.

На додачу, Кива у 2019 році отримав 1,2 млн грн доходу від здачі в оренду жомової ями в Полтавській області, яка в дійсності виявилася порослою бур’янами ділянкою без жодних ознак якоїсь діяльності навколо. Фірма, яка орендувала цю ділянку, розташована аж у Львівській області, а її директор не змогла прокоментувати журналістам, чи дійсно вона сплачувала Киві по 100 тисяч грн оренди на місяць і навіщо фірмі ця яма.

Нагадаємо, вчора НАБУ відкрило справу проти іншого нардепа від "ОПЗЖ" - Суто Мамояна. Депутат підозрюється у поданні завідомо неправдивих відомостей у декларації за 2019 рік.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Двоє прикордонників допомогли втекти з України більш ніж 200 ухилянтам — як працювала схема
25 квітня 2024, 16:22
На Запоріжжі ЗСУ знищили три російські гармати та одну САУ
25 квітня 2024, 16:20
Росія обстрілює Донеччину: зросла кількість жертв та постраждалих
25 квітня 2024, 16:00
Правоохоронці спіймали на хабарі голову райсуду на Дніпропетровщині
25 квітня 2024, 15:40
Литва заявила про готовність допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку
25 квітня 2024, 15:26
Росіяни завершують будівництво залізничного мосту біля Маріуполя
25 квітня 2024, 15:20
Російська армія вдарила КАБами по Сумах — інформація від ОВА
25 квітня 2024, 15:05
Росіяни накрили Нікополь артилерією: постраждали двоє людей, є руйнування
25 квітня 2024, 15:00
Київщину накрила гроза із градом, негода суне на столицю
25 квітня 2024, 14:55
Удари по Донеччині: окупанти вбили одного та поранили ще п'ятьох людей
25 квітня 2024, 14:31