UA | RU
01 квітня 2020, 10:34

Правоохоронні органи мають відповісти, чи є в діях Дениса Єрмака склад злочину, - Масі Найем

Справді незалежні правоохоронні органи мали би відповісти на запитання, чи є в діях брата Андрія Єрмака склад злочину, а не на те, хто і для кого записував плівки, як того хоче керівник офісу президента Андрій Єрмак
Справді незалежні правоохоронні органи мали би відповісти на запитання, чи є в діях брата Андрія Єрмака склад злочину, а не на те, хто і для кого записував плівки, як того хоче керівник офісу президента Андрій Єрмак
Фото: Cторінка Масі Найема у Facebook

Про це адвокат Масі Найєм написав у Facebook, пише Regionews.

Він вважає, що Андрій Єрмак нервує і робить "помилку за помилкою"

Пан Єрмак стверджує, що сам звернувся до ДБР і СБУ як до незалежних правоохоронних органів, із заявою, однак це, за висновками Масі Найма, є неправдою:

"…Два незалежних правоохоронних органи, чиїх очільників або призначає президент або це робить ВРУ за поданням президента, зареєстрували кримінальні провадження щодо особи, яка опублікувала відео, на яких ймовірно фігурує брат керівника Офісу президента. Це ж в цю незалежність органів маємо повірити?", - пише Маса Найем.

У кримінальних провадженнях державного бюро розслідувань і СБУ підстава внесення в Єдиний реєстр досудових розслідувань (ЄРДР) даних щодо вчинення кримінального правопорушення – "самостійне виявлення прокурором кримінального правопорушення”, а у справі, яку відкрила САП, дані в ЄРДР вносив особисто Назар Холодницький "на підставі того, що Гео Лерос надав їм флешку із відповідними матеріалами”.

Таким чином жодна зі справ, які були на вечір 31 березня зареєстровані в ЄРДР, не були на підставі заяв Андрія Єрмака, пояснив адвокат.

Крім того, Андрій Єрмак хоче, щоби правоохоронці розібралися з тим, хто, для кого і навіщо записував плівки.

Найєм вважає, що справді незалежні правоохоронні органи мали би відповісти на запитання, чи є в діях брата Андрія Єрмака склад злочину, а не на те, хто і для кого записував плівки, як того хоче Андрій Єрмак.

"Все було-б весело, як би не час нашого життя, яке ми витрачаємо через кадрові помилки президента...", - підсумував Масі Найем.

Декілька думок після брифінгу А. Єрмака. 1. А. Єрмак: "Перше, що я зробив – звернувся до правоохоронних органів з...

Опубліковано Masi Nayyem Вівторок, 31 березня 2020 р.

Нагадаємо, 29 березня нардеп від партії "Слуга народу" Гео Лерос оприлюднив відео, на яких нібито брат глави офісу президента Денис Єрмак обговорює продаж посад в органах влади.

Пізніше Гео Лерос відправив у НАБУ звернення проти Єрмака. Журналіст Юрій Бутусов вважає, що за скандал з Єрмаком відповість Зеленський.

Пізніше стало відомо, хто фігурує на записах розмов брата глави АП Андрія Єрмака. Також НАБУ і СБУ звинувачують в участі в скандалі з Єрмаком.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за зверненням народного депутата Гео Лероса.

30 березня стало відомо, що ДБР за фактом розповсюдження відео з братом керівника Офісу президента Андрія Єрмака розслідує кримінальну справу за чотирма статтями, а Гео Лероса викликали на допит в ДБР.

Президент Володимир Зеленський ще не вирішив, чи коментувати йому скандал з опублікованими відео. Сам Гео Лерос розповів, що скандальні відеозаписи він отримав безкоштовно 27 березня по пошті.

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Гео Лерос опублікував докаументи, в яких брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис рекомендує призначити Купчака в державне підприємство "Енергоатом".

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
На Львівщині стався вибух у пункті прийому металобрухту: є загиблі
26 квітня 2024, 03:00
Юрист пояснив, за яких умов заброньованому можуть вручити повістку "на відправку"
26 квітня 2024, 02:19
ЗСУ показали, як під Бахмутом знищили російські танки та БМП
26 квітня 2024, 02:00
Мешканець Тернополя відправив за кордон скам'янілості доісторичних істот віком понад 400 млн років
26 квітня 2024, 01:20
У Києві під виглядом масажних салонів працювали борделі
26 квітня 2024, 00:12
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38
Укрзалізниця змінила графік руху низки поїздів через ракетні удари Росії
25 квітня 2024, 20:16