UA | RU
17 листопада 2021, 18:55

У дитбудинку сімейного типу на Одещині били дітей

Фото: iз відкритих джерел

В Одеській області в дитбудинку сімейного типу били дітей

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на прес-службу Болградського районного відділу поліції в Одеській області.

Встановлено, що 53-річна жінка взяла на виховання у створений нею дитячий будинок сімейного типу хлопчиків віком від 11 до 15 років. Однак троє молодших дітей почали тікати з дому, а Востаннє не захотіли туди повертатися.

Як з'ясували правоохоронці, які займалися пошуками підлітків, названа мати била їх разом з 20-річним хлопцем, який до повноліття також був під її опікою.

В даний час молодших дітей розмістили в центрі соціально-психологічної реабілітації. Двоє старших хлопчиків теж не хочуть залишатися під опікою вищеназваної жінки, але поки залишаються в будинку сімейного типу.

Відносно 20-річного хлопця і жінки за домашнє насильство поліцейські склали протоколи за ст.173 кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, стосовно "матері" складено адміндокументи за ст. 184 за неналежне виконання батьківських обов'язків.

В даний час з сім'єю продовжують працювати фахівці. Питання про доцільність залишення в сім'ї вихованців незабаром вирішить адміністративна комісія із захисту прав дітей.

Раніше ми писали, що в Кривому Розі мати залишила своїх 9 дітей з речами і свідоцтвами про народження під будівлею міськради. Жінку знайшли, і вона змушена була пояснити свій вчинок.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності