UA | RU
06 квітня 2023, 16:08

Розгляд "справи про хабар Трубіцина" по суті: ВАКС призначив дату засідання

Владислав Трубіцин

Вищий антикорупційний суд завершив підготовче засідання у справі за обвинуваченням в отриманні хабара депутата Київради від фракції «Слуга народу» Владислава Трубіцина та призначив справу до розгляду по суті

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на "Судово-юридичну газету".

"Призначити кримінальне провадження за обвинуваченням Трубіцина Владислава Сергійовича, Ковальчука Дмитра Володимировича до судового розгляду на 6 квітня одразу після проведення підготовчого судового засідання. Судовий розгляд проводити за участю обвинувачених та їх захисників", - оголосив рішення суддя Ігор Строгий.

Невдовзі після цього судове засідання було відкладено на 14 квітня.

"Оскільки судовий розгляд був призначений після підготовчого засідання, а сторони не дуже готові до засідання, судовий розгляд буде відкладено на іншу дату, а саме, 14 квітня 13.00", - оголосив суддя

9 лютого детективи Національного антикорупційного бюро України заявили про викриття депутата Київради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п'ятьох осіб на одержанні хабаря розміром 1,26 млн грн за сприяння в організації роздрібної торгівлі в столиці.

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк підтвердила, що викритим на хабарі депутатом Київради є представник "СН" Владислав Трубіцин.

НАБУ повідомило депутату про підозру. Повідомлення про підозру підписане генеральним прокурором.

Також правоохоронці оголосили підозру й решті осіб, викритих 9 лютого "на гарячому". Ідеться про помічника депутата Київради, виконувача обов'язків директора комунального підприємства, заступника директора комунального підприємства, заступника директора комунального підприємства, наближену до депутата особу.

Дії всіх шістьох підозрюваних кваліфіковані за ч.4 ст. 368 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального кодексу України.

11 лютого у ВАКС поінформували про обрання імовірному співучаснику викритого на хабарництві депутата Київради запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 2 481 000 гривень.

Того ж дня ВАКС обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному в цій справі — фігуранта арештували з можливістю внесення застави розміром 1 488 600 гривень.

Трубіцину був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 14 мільйонів 886 тисяч гривень.

Нагадаємо, 9 лютого 2022 року НАБУ викрило Владислава Трубіцина на отриманні більше 1 млн грн хабаря. Того ж дня САП повідомила депутату про підозру за стате "прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем".

За версією слідства, депутат у змові зі своїм помічником, директором комунального підприємства, заступниками директорів двох КП і наближеною до депутата особою організували незаконну схему для забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі. 16 лютого 2023 року Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд справи Трубіцина по суті.

Варто зазначити, раніше головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов повідомив, що Трубіцин, імовірно, вже був судимий. Журналіст опублікував фото рішення Ізюмського міськрайонного суду Харківської області, в якому йдеться, що Трубіцин підробив посвідчення інспектора з енергонагляду і вирушив з "документом" проводити перевірки на ринках Харкова.

Також нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що депутат Київради Владислав Трубіцин за період із серпня по листопад 2022 року організував чотири благодійні аукціони, метою яких було оголошено збір коштів на допомогу ЗСУ та загонам територіальної оборони. На кожному з таких аукціонів збиралося близько 3-4 млн гривень, що за підсумками чотирьох заходів становило 14,5 млн гривень. При цьому ці аукціони мають ознаки шахрайства – депутат не відзвітував про отримані на аукціонах кошти, також відомо, що в аукціонах брали участь підставні особи.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Прокурори показали наслідки російських авіаударів по Харкову
05 травня 2024, 17:22
На Харківщині окупанти обстріляли Купʼянський район: постраждали цивільні
05 травня 2024, 16:55
У Бердянську ліквідували організатора катівні для українських полонених — ГУР
05 травня 2024, 16:30
Пошкоджені будинки та авто: після російської атаки вже 10 мешканцям Харкова надають допомогу
05 травня 2024, 16:00
Удар КАБом по центру Харкова: зросла кількість постраждалих
05 травня 2024, 15:20
У Бердянську підірвали колаборанта, який працював у виправній колонії
05 травня 2024, 14:55
Росіяни вдарили по житловому кварталу Харкова, є поранені
05 травня 2024, 14:40
У Харкові прогриміли вибухи: окупанти б'ють по місту та району
05 травня 2024, 14:24
"Запорозька Січ" відновлює роботу та готується приймати відвідувачів
05 травня 2024, 13:48
У ЗСУ повідомили, яку кількість військових зібрала РФ поблизу Часового Яру
05 травня 2024, 13:05