UA | RU
11 травня 2021, 10:52

У Київському центрі нефрології вперше провели посмертну трансплантацію нирки

Новий орган отримав 40-річний киянин, нирки якого повністю перестали функціонувати у 2016 році
Новий орган отримав 40-річний киянин, нирки якого повністю перестали функціонувати у 2016 році
Фото: Facebook

Минулого тижня у Київському міському центрі нефрології та діалізу вперше посмертно трансплантували нирку. Донорська нирка 57-річного чоловіка, який потрапив до лікарні з діагнозом - "гострий геморагічний інсульт", запрацювала одразу ж на операційному столі.

Як передає RegioNews, про це у Facebook повідомив перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник.

За його словами, два місяці тому 40-річний киянин став на "лист очікування” нового органу. Його нирки повністю втратили свою функцію у 2016 році. Відтоді чоловік перебував на гемодіалізі, який тричі на тиждень проходив у Київському міському центрі нефрології та діалізу.

Донором для реципієнта став 57-річний чоловік, який потрапив до Київської обласної лікарні з діагнозом "гострий геморагічний інсульт". На жаль, усі спроби його врятувати були марними. Консиліум лікарів діагностував у пацієнта смерть мозку, а дружина дала згоду на донорство", - повідомив Поворозник.

Операція розпочалася пізно увечері 6 травня і тривала три години. Донорська нирка запрацювала одразу ж на операційному столі.

Після такої складної операції важко давати прогнози, бо на пацієнта ще чекає тривалий процес відновлення. Проте сьогодні можна стверджувати – стан пацієнта стабільний”, - додав Микола Поворозник.

Нагадаємо, 22 квітня повідомлялось, що у Миколаєві від коронавірусу померли дві породіллі.

20 квітня стало відомо, що у Харкові померла вже третя за місяць породілля з COVID-19.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...