UA | RU
15 вересня 2021, 08:26

Директора школи у Хмельницькому, де отруїлися 92 учні, хочуть відсторонити від обов'язків

Фото: Facebook

Після гучного випадку отруєння дітей в одній зі шкіл Хмельницького, туди з перевіркою завітали високопосадовці із Києва. Наслідком їх візиту стала рекомендація відсторонити керівника навчального закладу від роботи

Як передає RegioNews, про це повідомили в Офісі президента.

"За допущення таких випадків недобросовісного ставлення до своїх обов’язків і невиконання санітарних норм кухарями та персоналом, а також за відсутність належного контролю з боку керівництва винні нестимуть реальну відповідальність", - зазначила заступник керівника Офісу президента Юлія Соколовська.

За її словами, директора школи, у якій отруїлися діти, рекомендовано відсторонити від виконання обов’язків. Крім того, буде проведена перевірка отримання санітарних книжок працівниками харчоблоку та наявності всіх необхідних аналізів і обстежень.

Наразі у школі працює комісія, яка встановлює всі деталі отруєння. Раніше повідомлялось, що причиною став збудник золотистого стафілокока.

"Встановлено джерело збудника інфекції - у 4 працівників харчоблоку виявлено золотистий стафілокок, який також був знайдений у трьох зразках відібраних страв і у 27 зразках змивів", - зазначив головний санлікар Ігор Кузін.

За словами Кузіна, у деяких дітей під час обстеження виявили коронавірус. Наразі нових випадків не встановлено, а 8 перехворілих дітей вже виписали з лікарні.

Раніше повідомлялось, що Міністерство освіти і науки планує провести комплексну перевірку всіх закладів освіти Хмельницької області щодо дотримання санітарного регламенту.

Нагадаємо, що отруєння у шкільній їдальні Хмельницького сталося 8 вересня. У Департаменті освіти і науки Хмельницької міськради вирішили, що освітній процес з 9 вересня у початковій школі та дошкільному підрозділі буде здійснюватися за допомогою використання технологій дистанційного навчання.

11 вересня через масове отруєння школярів початкових класів, що сталося у Хмельницькому, 39 батьків учнів звернулися до поліції.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Більше 3 тисяч ув’язнених мобілізувалися до війська, — Мін'юст
02 липня 2024, 14:45
Українські військові знищили склад боєприпасів в окупованому Криму
02 липня 2024, 14:41
На Київщині на 10-річну дитину впали футбольні ворота: хлопчика з переломами черепа ушпиталили без свідомості
02 липня 2024, 14:15
Чи справді Україні загрожує дефолт і фінансова катастрофа
02 липня 2024, 14:10
На Донеччині Сили оборони збили зі стрілецької зброї російський дрон
02 липня 2024, 14:00
У Міноборони пояснили, як згенерувати у Резерв+ копію військово-облікового документа
02 липня 2024, 13:30
Рятувальники допомогли туристкам у горах на Франківщині
02 липня 2024, 13:22
В ОВА повідомили про загиблу людину та 8 постраждалих внаслідок ударів по Херсону
02 липня 2024, 12:55
У Києві через відключення світла знову зупинили фунікулер
02 липня 2024, 12:42
Окупанти вдруге за тиждень завдали авіаудару по пожежній частині на Донеччині
02 липня 2024, 12:36