UA | RU
27 жовтня 2021, 17:27

Михайло Добкін: Центральна влада, завдяки справі про підробку підпису Кернеса, тримає Терехова під повним контролем

Розслідування справи про підробку електронного підпису Геннадія Кернеса не ведеться, тому що центральній владі дуже зручно контролювати в.о. мера Харкова Ігоря Терехова за допомогою цієї справи

Про це в інтерв'ю проекту "ОбнаженКһа" заявив лідер ГО "Наш Дім - Харків", кандидат на посаду харківського міського голови Михайло Добкін.

Зокрема, він нагадав, що напередодні одна з кандидатів у мери оприлюднила відкритий лист про те, що електронний підпис Кернеса був підроблений виконуючим обов'язки міського голови Ігорем Тереховим, однак реакції влади на цей відкритий лист немає і, на думку Михайла Добкіна, не буде найближчим часом.

"Я думаю, що центральна влада зайняла наступну позицію. Якщо раптом перемогу на виборах мера Харкова здобуде в.о. мера, на нього вже є достатньо всього, щоб тримати його за вухо, і він нікуди не рипався", - заявив Михайло Добкін.

"Не дарма ж ходять розмови, що він після виборів повинен очолити партію "Слуга народу" в Харкові та тягнути її на Олімп політичного успіху. Якщо, звичайно, він сам добіжить до фінішу з хорошим результатом", - додав політик.

При цьому, говорячи про хворобу і смерть Кернеса і отримання Тереховим влади в Харкові, Михайло Добкін підкреслив, що "абсолютно не сумнівається, що ті, хто відправляв Кернеса з квитком в один кінець в "Шаріте", розуміли, що він не повернеться".

"Вони точно знали, що він не повернеться, тому що буквально за кілька днів після його від'їзду вони почали повністю переглядати списки кандидатів "Блоку Кернеса - Успішний Харків", прибираючи звідти людей, лояльних і близьких до Кернеса, тих кого він бачив на керівних посадах", - заявив Михайло Добкін.

Також він зазначив, що впевнений в тому, що Кернес в момент, коли його відправляли на лікування до Німеччини, вже був не у свідомості, "був несамостійним і потребував певного догляду".

Нагадаємо, напередодні було оприлюднено результати журналістського розслідування проєкту "Ціна питання", згідно з якими, одразу після того, як Кернес був відправлений на лікування до Німеччини, нинішній в. о. мера Харкова Ігор Терехов за підтримки олігарха Павла Фукса, використовуючи головного адміністратора КП "Міський Інформаційний центр" Артура Лук'янова, фальсифікували електронний підпис Кернеса з метою отримання влади в місті.

Коментуючи це розслідування, Михайло Добкін висловив упевненість, що харків'яни обов'язково дізнаються всю правду про цю справу, і він докладе для цього всіх зусиль.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
На Житомирщині затримали ділків, які постачали до РФ граніт для виготовлення пам’ятників загиблим окупантам
29 березня 2024, 12:13
Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування стосовно офіцера з Апарату ЗСУ
29 березня 2024, 12:09
Україна повернула тіла 121 полеглого захисника
29 березня 2024, 11:58
Пошкоджено енергетичні об'єкти в шести областях України, — Шмигаль
29 березня 2024, 11:41
Росіяни атакували Берислав: постраждав чоловік
29 березня 2024, 11:37
Жителька Сумщини шпигувала за Силами оборони та наводила російські авіабомби
29 березня 2024, 11:22
Мобілізовувати ще 500 тисяч людей не треба, цифра зменшена, — Сирський
29 березня 2024, 11:01
На Запоріжжі внаслідок падіння уламків дрона поранено чоловіка
29 березня 2024, 10:43
Сирський прокоментував інформацію щодо планів росії наступати на Харків
29 березня 2024, 10:26
Ракети "Кинджал" збити не вдалося: на Львівщині пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури
29 березня 2024, 10:09