UA | RU
30 березня 2020, 11:09

У Харкові ще дві підозри на коронавірус, а городяни продовжують смажити шашлики в парках

Харків'яни масово порушують правила карантину і продовжують гуляти в парках та інших місцях відпочинку, тим часом в місті ще дві підозри на коронавірус
Харків'яни масово порушують правила карантину і продовжують гуляти в парках та інших місцях відпочинку, тим часом в місті ще дві підозри на коронавірус
Фото: Facebook

Як повідомляє RegioNews, в соціальній мережі Facebook мер Геннадій Кернес звернувся до жителів міста з проханням обмежити свої пересування поза домом.

"Минулі вихідні показали, що багато хто з городян не розуміють, наскільки в Україні серйозна ситуація з COVID-19. Парки, сквери та інші зони відпочинку були переповнені. Люди великими компаніями гуляли з дітьми, смажили барбекю і шашлики, розважалися і відпочивали", - зазначив Кернес.

Крім того, за словами мера, в місті будуть безкоштовно роздавати захисні маски.

"Наші лікарні за гроші міста і соціально відповідального бізнесу комплектуються всім необхідним - від апаратів штучної вентиляції легенів до "золотого стандарту" визначення хворих - ПЛР-тестів на CОVID-19. Ми закупили один мільйон масок, які днями безкоштовно роздамо городянам", - написав Кернес.

Разом з тим, в Харківській області визначено перелік 17 лікарень, в які госпіталізуватимуть хворих CОVID-19.

Так, 180 місць для ізоляції хворих визначені в наступних лікувальних закладах: міські лікарні №13 та 17, Пологовий будинок №2 "Чорнобильська", лікарня Богодухівська, Валківська, Красноградська, Зміївська, Первомайська, Лозівська, Вовчанська, Чугуївська, Балаклійська та Куп'янська ЦРЛ, Обласна дитяча, Обласна дитяча та доросла інфекційні лікарні.

На всі лікувальні установи є 128 апаратів штучної вентиляції легенів.

Тим часом в обласному центрі з підозрою на коронавірус зафіксовано два випадки. За інформацією ХОДА, це члени однієї родини. На дарнный момент вони знаходяться на самоізоляції.

Раніше вже був підтверджений перший випадок зараження коронавірусом в Харківській області, в ХОДА запевнили, що захворювання проходить у легкій формі. Всі контакти особи ізольовані.

У той же час, МОЗ замовчує про хворих на коронавірус в Харкові.. Перший випадок захворювання на коронавірус зафіксували в Харкові у дружини заступник голови Харківської облради Володимира Скоробагача. Згодом захворів і сам чиновник, який навіть встиг побувати на роботі в Харківській облраді, але в офіційній статистиці МОЗ облцентр не вказано.

Раніше ми повідомляли, що пасинок мера Харкова Геннадія Кернеса Родіон Гайсинський захворів на COVID-19. Інформацію підтвердив співголова ради "Харківської Реформаторської Коаліції" Дмитро Булах. Сам Кернес інформацію не коментує.

Варто нагадати, що в Харківській області розшукали 10 втікачів із самоізоляції. Спочатку більше 200 осіб підписали спеціальні документи, однак частина людей втекла із самоізоляції.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
У Вінниці судитимуть шахраїв, які за ​​50 тисяч доларів обіцяли посаду ректора одного з університетів
29 березня 2024, 00:36
На Житомирщині подружжя забило ножем приятеля до смерті
29 березня 2024, 00:04
Росія вперше за тиждень вивела у Чорне море ракетоносій з "Калібрами"
28 березня 2024, 22:24
В Одесі прогримів потужний вибух без оголошення тривоги — що трапилося
28 березня 2024, 22:11
Справа про підкуп начальника Сумської МВА – одному з депутатів обрали запобіжний захід
28 березня 2024, 22:03
Міномети, артилерія та дрони: росіяни за день обстріляли 12 громад на Сумщині
28 березня 2024, 21:49
Ворог атакує Україну дронами: які області в небезпеці
28 березня 2024, 21:35
Житель Закарпаття побив до реанімації колишню дружину, його затримали
28 березня 2024, 21:25
Співробітника Київського ТЦК викрили на "схемі" з автомобілями
28 березня 2024, 21:02
Внаслідок обстрілів Харківщини поранені троє людей
28 березня 2024, 20:34