UA | RU
26 березня 2021, 20:56

Степанов анонсував новий пік коронавірусу в Україні

За словами міністра, до України дістався агресивний британський штам COVID-19
За словами міністра, до України дістався агресивний британський штам COVID-19
Фото з відкритих джерел

В Україні в найближчі 2-3 тижні спостерігатиметься зростання захворюваності на коронавірус, кількість нових випадків COVID-19 на добу може зрости до 25 тисяч проти 18 тисяч станом на 26 березня.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі програми "Сьогодні Ввечері" на телеканалі "Україна 24" , передає RegioNews.

Мінімум ще два-три тижні будемо рости. У нас може йти зростання по різних регіонах, і це важкий період, тому що третя хвиля супроводжується новим штамом вірусу, який агресивніший, так званий "британський" вірус. Він "помолодшав", більш контагіозний, тобто втричі більше людей заражається при спілкуванні, зменшено інкубаційний період, змінено клінічну картину. Дуже багато важких хворих, і це викликає велике напруження у нас, лікарів, - заявив глава МОЗ.

За його прогнозом, у кінцевому підсумку Україна вийде на показник 25 тис. хворих на день з урахуванням дотримання карантинних обмежень.

Ми бачимо, що коли заходів дотримуються, у нас є приклади... Це Івано-Франківська область, Закарпатська, Чернівецька, які протягом 4-х тижнів на червоному рівні небезпеки. І думаю, що найближчими днями ми будемо їх виводити в помаранчевий або навіть жовтий рівень, тому що там позитивна динаміка за рівнем госпіталізації та захворюваності. Ми рухаємося за логікою адаптивного карантину. Водночас щодо доцільності запровадження на всій території одночасно. Івано-Франківська область вже не вимагатиме таких жорстких карантинних обмежень, ми повинні знаходити баланс між епідеміологією, бізнесом, життям країни, - сказав Степанов.

Як повідомлялося, сьогодні у Раді спрогнозували, коли в Україні буде пік коронавірусу. Прогнозується, що наступного тижня більша частина регіонів країни потраплять до "червоної" зони.

Також стало відомо, скільки українців підтримують загальнонаціональний локдаун. Підтримка жорсткого карантину зросла з початку березня, коли вона становила 56%.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики