UA | RU
22 лютого 2021, 21:07

З'явилися нові подробиці затримання соратника Коломойського Яценка

Екс перший заступник голови правління Приватбанку намагався втекти на літаку "Рози Вітрів"
Екс перший заступник голови правління Приватбанку намагався втекти на літаку "Рози Вітрів"
Фото НАБУ

Літак, яким колишній перший заступник голови правління ПАТ КБ "ПриватБанк" Володимир Яценко намагався залишити Україну, обслуговує авіакомпанія Windrose ("Роза Вітрів", Київ), яка ймовірно входить до сфери впливу Коломойського.

Про це свідчать дані Державного реєстру цивільних повітряних суден України, передає RegioNews із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Літак Hawker 800XP із бортовим номером UR-WRR, яким колишній перший заступник голови правління ПАТ КБ "ПриватБанк" Володимир Яценко намагався залишити Україну, обслуговує авіакомпанія Windrose ("Роза Вітрів", Київ), яка ймовірно входить до сфери впливу Коломойського.

Власником судна в держреєстрі вказано кіпрську компанію Viskona Investments Ltd. Фото з номером літака оприлюднило НАБУ.

Згідно з даними flightradar24, літак вилетів із Дніпра о 10:05 в напрямку західного кордону України, проте розвернувся в районі Кам'янця-Подільського і потім сів у Києві. Час польоту склав 1 годину 32 хв.

За твердженням деяких ЗМІ, авіакомпанія Windrose входить до сфери впливу фінансово-промислової групи "Приват", співвласником якої є Ігор Коломойський. Водночас офіційно така інформація не підтверджена.

Як повідомлялося, сьогодні у Борисполі посадили літак, щоб затримати топ-фігуранта справи Приватбанку. Повідомляється, що Володимир Яценко хотів утекти.

Також генпрокурор Венедіктова повідомила, що кільком колишнім топ-менеджерам "Приватбанку” підписано підозри. Підозру ексзаступнику голови банку погодили після проведення експертного дослідження завданих збитків.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики