UA | RU
12 січня 2021, 19:04

Уряд пропонує зробити "Нафтогаз" єдиним постачальником газу, - Качура

Це обговорювалося сьогодні на зустрічі нардепів від "Слуги народу” із прем’єром, в. о. міністра енергетики та головою НАК "Нафтогаз”
Це обговорювалося сьогодні на зустрічі нардепів від "Слуги народу” із прем’єром, в. о. міністра енергетики та головою НАК "Нафтогаз”
Фото з відкритих джерел

З двох планів виходу з «тарифної кризи», які розглядає уряд, один – це коли “Нафтогаз” стає єдиним постачальником газу для населення.

Про це народний депутат Олександ Качура розповів у коментарі УНН, передає RegioNews.

Сьогодні на зустрічі народних депутатів від фракції "Слуга народу” із прем’єром Денисом Шмигалем, в. о. міністра енергетики Юрієм Вітренком та головою НАК "Нафтогаз” Андрієм Коболєвим було представлено два плани виходу з "тарифної кризи”. Перший - "Нафтогаз” стає єдиним постачальником газу для населення, другий — встановлення максимальної маржинальності.

Ми надали уряду ще два дні, щоб вони прокомунікували між НКРЕКП, "Нафтогазом”, Вітренком, Шмигалем та головою профільного комітету ВР Герусом, якого раніше чомусь не запрошували на цю зустріч. Зараз о шостій годині (18:00 — ред.) буде ще професійна нарада проходити, - сказав нардеп.

За його словами, перша нарада — це більш про те, що турбує.

Нам запропонували два варіанти виходу з ситуації — Вітренка та Коболєва. Так, Коболєв запропонував, щоб "Нафтогаз” надавав населенню всі послуги, замість облгазів. І це буде дешевше, але це сумнівна, на мій та експертний погляд, ідея. І є другий варіант, який запропонував Вітренко — "кабмінівський”. Тут основною ідеєю є встановлення максимальної маржинальності і державне регулювання. За словами очільника Міненерго, конкуренція — це добре, але конкуренція є там, де є нормальне регулювання. Чекаємо невідкладного розв'язання питання. Моя особиста ціль - це припинення підвищення тарифів, - зазначив Качура.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Шмигаль заявив, що найближчим часом ціни на газ в Україні будуть знижені, оскільки представники Міністерства енергети та "Нафтогазу" представили два плани вирішення питання тарифів.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
У мерії Мукачева провели обшуки
25 квітня 2024, 17:23
Окупанти вдарили по Балаклії: влучили біля залізничного вокзалу, є поранені
25 квітня 2024, 17:17
НАБУ взялося перевіряти елітну нерухомість генерала СБУ Вітюка після розслідування ЗМІ
25 квітня 2024, 16:59
Двоє прикордонників допомогли втекти з України більш ніж 200 ухилянтам — як працювала схема
25 квітня 2024, 16:22
На Запоріжжі ЗСУ знищили три російські гармати та одну САУ
25 квітня 2024, 16:20
Росія обстрілює Донеччину: зросла кількість жертв та постраждалих
25 квітня 2024, 16:00
Правоохоронці спіймали на хабарі голову райсуду на Дніпропетровщині
25 квітня 2024, 15:40
Литва заявила про готовність допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку
25 квітня 2024, 15:26
Росіяни завершують будівництво залізничного мосту біля Маріуполя
25 квітня 2024, 15:20
Російська армія вдарила КАБами по Сумах — інформація від ОВА
25 квітня 2024, 15:05