UA | RU
21 липня 2020, 14:24 532

Залівський Андрій Іванович

Міський голова Червонограда
Міський голова Червонограда

Профіль у Facebook

Народився 19 серпня 1977 року.

Освіта

Закічнив Волинський національний університет ім. Лесі Українки. За освітою – викладач історії.

Також навчався у Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Кар’єра і бізнес

До обрання мером Залівський був директором ПП "Цифрові рішення".

2011-2014 рр. – заступником міського голови Червонограда з питань діяльності виконавчих органів ради.

Політичний бекграунд

У 2002-2006 рр. та 2006-2009 рр. – був депутатом Червоноградської міської ради.

2015 р. – на вибори йшов як приватний підприємець і самовисуванець, переміг з результатом 21,9% голосів і став мером Червонограду.

Свого часу Залівський був помічником нардепа 8-го скликання Ігора Васюника. Чиновник також значиться як керівник і засновник червоноградського міського осередку партії "Реформи і порядок".

2020 р. – вдруге переміг на місцевих на виборах Червоноградського міського голови з результатом 49,76% голосів.

Нагороди

У грудні 2018 року Залівський отримав від президента орден "За заслуги" ІІІ ступеня.

Сім’я

Дружина – Леся Залівська, працює у Червоноградському міському управління освіти. Діти – донька Софія, сини Богдан і Роман.

Декларація

Андрій Залівський є власником п’яти земельних ділянок та житлового будинку (83 м2) у селі Завишень, що розташоване між Червоноградом та Сокалем. Із 2019 року посадовець має також квартиру у Червонограді (67,5 м2). У останні роки Залівський не купував нової нерухомості.

Очільник Червонограда їздить на авто Toyota RAV4 (2021 року випуску), яке він придбав у 2021 році за 847 тис. грн. Син посадовця наприкінці 2022 року став власником мотоцикла Musstang MT200 (2022 року випуску) – у декларації вказано, що його вартість 11,8 тис. грн.

Заощадження мер Червонограда зберігає готівкою та у банку – 200 тис. грн, а його дружина вказала 8 тис. доларів готівкою.

Як вказано у декларації, у 2023 році Андрій Залівський отримав 704 тис. грн зарплати у Червоноградській міськраді та 10 тис. грн за надання майна в оренду. Його дружина Леся вказала 110 тис. грн зарплати, яку вона отримала у відділі освіти Червоноградської міськради, а син Богдан отримав 16,8 тис. грн стипендії у Червоноградському професійному гірничо-будівельному ліцеї.

Скандали

У 2016-му році Залівський отримав зауваження від суду за призначені собі премії та надбавки.

Червоноградський міський суд зробив усне зауваження міському голові Андрієві Залівському, який під час першої сесії міськради призначив собі премію і надбавку.

"Будучи міським головою м. Червонограда під час проведення першого пленарного засідання першої сесії Червоноградської міської ради виніс на розгляд та поставив на голосування питання "Про присвоєння рангу посадової особи місцевого самоврядування та встановлення умов оплати праці міському голові м. Червонограда", проголосувавши "за" прийняття відповідного рішення", – йдеться у постанові Червоноградського міського суду.

Завдяки такому рішенню Андрій Залівський отримав надбавку в 50% від посадового окладу "за виконання особливо важливої роботи", виплату щомісячного преміювання та щорічного преміювання до Дня місцевого самоврядування у розмірі посадового окладу; щорічну матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі середньомісячної заробітної плати.

Під час судового розгляду Андрій Залівський визнав свою провину і пояснив, що не був достатньо добре обізнаний в антикорупційному законодавстві.

Оскільки чиновник щиро покаявся і раніше не притягався до адміністративної чи кримінальної відповідальності, а також має на утриманні трьох малолітніх дітей і непрацездатну за віком матір і завдяки відсутності суспільно шкідливих наслідків від його дій, суддя дійшов висновку про малозначність вчиненого правопорушення.

Міського голову Червонограда звільнили від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

23 лютого 2019 року Андрій Залівський оприлюднив відео, на якому кортеж президента України Петра Порошенко "скаче" по ямах на розбитій дорозі у Львівській області.

Відео опубліковано на сторінці Залівського у Facebook.

Автомобілям з кортежу президента Петра Порошенка довелося мінімально знизити швидкість через ями на місцевих дорогах.

Відомо, що глава держави був з робочим візитом у Червонограді 23 лютого і їхав по вулиці Львівській, що розташована при в'їзді у місто.

Місцеві жителі по-різному відреагували на пост мера. Наприклад, під відео є такі коментарі: "Це вінець перемоги!", "Взагалі-то за місцеві дороги відповідає місцева влада", "Соромно за такого мера!", "Три роки Залівський мер міста Червонограда та стільки ж обіцяв відремонтувати до осені цю дорогу. Факт на лице". 

Однак згодом Залівський написав, що дорогу відремонтували, і за це він подякував Порошенку та Львівській обласній військовій адміністрації. Власне, під час передвиборчої кампанії в 2019 році Залівський був одним із мерів міст обласного значення Львівщини, які підписали звернення на підтримку Петра Порошенка.


25 липня 2024
Київський тролей-убивця: як його власники розвинули цілу мережу атракціонів та неодноразово потрапляли у скандали
Після того, як 21 липня у Києві, над Дніпром, обірвався трос канатної переправи, що призвело до загибелі людини, правоохоронці провели вже низку слідчих дій. Власники атракціону обіцяють співпрацювати...
15 липня 2024
На ВЛК медичний огляд не проводять – уся інформація про хвороби має бути у "HELSI". Юрист Катерина Аніщенко – про те, як відбувається ВЛК
16 липня спливають 60 днів, що були відведені, згідно із законом про посилення мобілізації, на оновлення військово-облікових даних усім військовозобов'язаним українцям. RegioNews поцікавився у юриста ...
12 липня 2024
Чому влада звільнить прем'єр-міністра Дениса Шмигаля
В Офісі президента всерйоз думають про звільнення прем'єр-міністра. Хто його може замінити, наскільки реальною є трансформація Кабміну та яких призначень в уряді ще чекати найближчим часом
04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
У Запоріжжі правоохоронець вкрав у померлого чоловіка майже 800 тисяч гривень
27 липня 2024, 01:35
На Вінниччині 17-річний юнак вбив молоду жінку
27 липня 2024, 00:12
Відпочивав разом із друзями: на Закарпатті чоловік втопився в озері
26 липня 2024, 23:23
Росіяни атакували дроном житлові будинки в Запорізькому районі: поранені 3 цивільних
26 липня 2024, 22:06
У застосунку Резерв+ став доступним статус бронювання від мобілізації, — Міноборони
26 липня 2024, 21:44
За тиждень Сили оборони знищили майже 8000 ворожих БпЛА
26 липня 2024, 21:15
Злочинних наказів не виявили: у 59 ОМПБр завершили службову перевірку
26 липня 2024, 20:45
Я нічого не робив: підозрюваний у вбивстві Фаріон заперечив свою причетність
26 липня 2024, 20:15
Гауляйтер Пасічник отримав підозру за організацію примусової "мобілізації" на Луганщині
26 липня 2024, 19:42
Війська Росії вдарили по Нікопольщині: серйозні поранення отримав чоловік
26 липня 2024, 19:00
 
Парамонов Денис Юсупович
Український бізнесмен, меценат, член Української ради бізнесу, власник компанії SMK Group
Труханов Геннадій Леонідович
Міський голова Одеси
Боголюбов Геннадій Борисович
Український підприємець, співвласник групи "Приват"
Всі досьє »