UA | RU
14 квітня 2021, 11:11 434

Пантелеєв Петро

Заступник голови Київської міської державної адміністрації
Заступник голови Київської міської державної адміністрації

Народився 11 липня 1975 року в Києві.

Профіль у Facebook

Освіта

1997 р. — Київський державний технічний університет будівництва і архітектури, теплогазопостачання, вентиляція та охорона повітряного басейну, інженер-будівельник.

Кар’єра і бізнес

1997 – 2003 рр. — головний інженер ЖЕК–406 Радянського району м. Києва, ЖЕК–1016 Шевченківського району м. Києва.

2003 — 2005 рр. — начальник ЖЕК-1015 Шевченківського району м. Києва.

2005 — 2006 рр.— заступник директора по експлуатації та благоустрою КП по утриманню житлового господарства Шевченківського району, м. Київ.

2006 — 2009 рр. — заступник начальника управління житлово-комунального господарства, начальник управління житлово-комунального господарства; начальник відділу регулювання житлово-комунального господарства Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації.

2009 — 2010 рр. — заступник голови Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації.

2010 — 2012 рр. — заступник начальника Головного управління — начальник управління експлуатації житлового фонду Головного управління житлового господарства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Липень — листопад 2012 р. — заступник начальника Головного управління — начальник управління енергоефективності Головного управління енергетики, енергоефективності та енергозбереження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

2012 — 2014  рр.— начальник управління розвитку та реформування житлово-комунальної інфраструктури Департаменту житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Квітень — серпень 2014 р. — голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації.

У вересні 2014 року призначений на посаду заступника голови Київської міської державної адміністрації.

Політичний бекграунд

Петра Пантелєєва пов'язують з Віктором Пилипишиним - колишнім головою Шевченківського району Києва.

На виборах 2008 року до Київради 6-го скликання Петро Пантелєєв безуспішно балотувався під №37 за списком Блоку Литвина разом з Віктором Пилипишиним, тодішнім головою адміністрації Шевченківського району Києва. Пантелєєв був одним з керівників "пилипишинської" організації "Кияни передусім!", яка активно використовувалася на виборах для просування багаторічного хазяїна центрального району столиці.

У 2009 — 2010 рр. – був заступником саме Віктора Пилипишина - тодішнього голови Шевченківської райдержадміністрації Києва.

2012 — 2014 рр. – очолював Управління КМДА розвитку і реформування ЖКГ у при  Леонідові Черновецькому і Олександрові Попові.

Сім’я

Одружений, разом з дружиною Ольгою виховують трьох дітей – сина Олександра і дочок Марію та Софію.

Декларація

Відповідно до щорічної декларації за 2020 рік,  Пантелеєву від 2008 року належить квартира площею 61,1 кв. м у Києві, його дружині – 25% квартири 94 кв. м у Боромлі на Сумщині і 25% 82-квадратної квартири у Києві, якою мають право користування усі члени родини. Також минулоріч Петро Пантелеєв отримав у власність житловий будинок площею 102,3 кв. м у Баришівці на Київщині і земельну ділянку 874 кв. м там же.

Дружина чиновника має у власності автомобіль AUDI Q7 2016 року випуску, а чоловік ним користується. Також дружина є кінцевим бенефеціаром ТОВ "МАЛЕНЬКЕ КУРЧАТКО" і має право власності на торгову марку чи комерційне найменування.

За основним місцем роботи в КМДА Пантелеєв заробив минулого року 750 181 грн.

Його дружина отримала 76 644 матеріальної допомоги, 16 612 грн страхових виплат від ПАТ "Страхова компанія "ВУСО" і 1 627 грн процентів від "ПриватБанку". Ще від "ПриватБанку" вона отримала 994 грн "інших доходів",

Петро Пантелеєв задекларував два подарунки у негрошовій формі на суму 1 207 157 грн та 123 731 грн від Пантелеєвої Галини Іванівни. Саме стільки коштують, відповідно до декларації, житловий будинок і земельна ділянка, власником яких чиновник став минулоріч. Очевидно, що це подарунок від близької родички.

Пантелеєв зберігає кошти в "Ощадбанку" - 124 011 грн, його дружина у "ПриватБанку" - 2 083 грн. Готівкою у подружжя $33 тис., 7 тис. євро, 210 тис. грн.

Скандали

У 2015-му, після того, як Пантелеєв обійняв посаду заступника голови КМДА, на сайті Президента була зареєстрована петиція "Надати звання "Героя України" Пантелеєву Петру Олександровичу Заступнику голови Київської міської державної адміністрації". У тексті петиції, автором якої вказаний "Игорь Юрьевич Троицкий",  зазначалося: "За активну трудову участь у розвиток міста Київа, Заступнику голови Київської міської державної адміністрації Пантелеєва Петро Олександровича Надати звання "Героя України". Петиція набрала "аж" 4 голоси "за" і відповідно не була підтримана.

На посаді заступника мера Києва Петро Пантелеєв декілька разів опинявся у центрі корупційних скандалів. Зокрема, у 2019-му співзасновник громадської організації "Кияни об’єднуємось” Володимир Бондар заявив, що завдяки своїй "кишеньковій кампанії" ТОВ "Енерго-Інвест", яке очолював Сергій Фіщук, Петро Пантелеєв монополізував підряди в ЖКГ Києва. Про це Бондар написав на своїй сторінці в Facebook. Він також звинуватив заступника Кличка у тому, що з ТОВ "Енерго-Інвест" співпрацює ряд столичних КП, роботу яких курує Пантелеєв. Найбільше грошей "Енерго-Інвест" отримує від КП "Київтеплоенерго" – загалом понад сто мільйонів гривень.

За словами Бондара, "Енерго-Інвест" заздалегідь отримує інформацію про майбутнє проведення тендерів, але потенційних учасників не пускають до огляду об’єктів, що автоматично робить "Енерго-Інвест" безальтернативним переможцем. Через це вартість виконання робіт є завищеною, а щоб це не впадало в очі, через Prozzoro один тендер ділять на декілька частин. Активіст запевняє, що прибуток "фірмачів" становить 40-60% від суми тендеру.

Побічно дані про корупційну діяльність Пантелєєва підтверджували дані його декларації. Так, він у 2018-му виявився багатшим за мера Києва Віталія Кличко. Його середня зарплата у 2018-му перевищила 53 тисячі гривень на місяць, побила рекорд серед його колег по КМДА і в кілька разів перевищила розміри середньої зарплати по країні. Також з невстановленої причини, зарплата Пантелєєва лише за рік відразу ж зросла на 100 тисяч гривень.

ЗМІ розповіли і про інші корупційні схеми, до яких причетний заступник голови КМДА. В обов'язки Петра Пантелеєва входить координація роботи Департаменту житлово-комунальної інфраструктури, міського благоустрою та інспекція самоуправлінського контролю.

Видання АНТИКОР зазначає, що нещодавно було проведено журналістське розслідування, в результаті якого з'ясувалося, що заступник голови КМДА Петро Пантелеєв нібито усував пошкодження теплових мереж на перехресті вулиці Саксаганського і Руставелі, розповідаючи журналістам, що причиною пошкодження стали бродячі електрохвилі. В цей час – Бінд (директор "Київських теплових мереж") подавав тепло в новобудови, які не були введені в експлуатацію, за 10000 USD/будинок.

Видання зазначає, що погіршення ситуації відбулося і в ЖКІ КМДА, де керує людина Пантелеєва – Дмитро Науменко. Також у координації у Пантелеєва знаходяться підприємства, якими керує якийсь Ярослав Мусієнко – "Київбудреконструкція", а також Олег Котляренко - "Київжитлоспецексплуатація". Якщо у тендері беруть участь компанії не з орбіти Пантелеєва, то тендер постійно переноситься, поки не виграє наближена компанія.

 

 


18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
29 лютого 2024
"Дія" для військових: яким буде новий додаток "Армія+" та чи надсилатимуть там електронні повістки
У Міністерстві оборони анонсували запуск окремого додатку для військовослужбовців – "Армія+". Новинка буде дещо схожою на "Дію", але спочатку користуватися нею зможуть лише чинні військовослужбовці. R...
Міноборони запроваджує нову систему отримання офіцерського звання та навчання для медиків
19 березня 2024, 05:41
В Україні зростає кількість пацієнтів зі ПТСР. Що треба знати про посттравматичний стресовий розлад
19 березня 2024, 04:27
Піротехніки показали, як розміновують Херсонщину
19 березня 2024, 03:12
У Полтаві поліція розслідує замах на вбивство 34-річного місцевого чоловіка
19 березня 2024, 02:04
Немовля померло у лікарні на Хмельниччині: акушер-гінекологу повідомили про підозру
19 березня 2024, 01:56
Одружись за $10 тис для виїзду за кордон: мешканка Львівської області організувала "весільний" бізнес
19 березня 2024, 00:29
У селі на Бериславщині загинули три особи, які розбирали FPV-дрон
18 березня 2024, 22:17
П'ять схем для ухилянтів: СБУ викрила нових організаторів "втечі" від мобілізації
18 березня 2024, 21:56
У Києві лише 25% переходів відповідають стандартам інклюзивності, — дослідження
18 березня 2024, 21:19
Ворог сім разів разом з авіацією атакував ЗСУ на Донеччині та Запоріжжі, — Генштаб
18 березня 2024, 20:43
 
Гайдай Сергій Володимирович
Начальник Мукачевської РВА, ексголова Луганської ВЦА
Левченко (Буркін) Єгор Васильович
Російський наркобарон у розшуку
Кацуба Олександр Володимирович
Екс-заступник голови НАК "Нафтогаз" (2012-2014)
Всі досьє »