UA | RU
17 березня 2021, 14:20 337

Мондриївський Валентин

Заступник голови Київської міської державної адміністрації
Заступник голови Київської міської державної адміністрації

Депутат Київської ради IX скликання від політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка".

Народився 7 листопада 1978 року в селі Журавлиха Ставищенського району Київської області, громадянин України.

Профіль у Facebook.

Офіційна сторінка на сайті КМР.

Освіта

У 2001 році здобув вищу освіту в Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю журналістика.

У 2018 році в Національній академії державного управління при Президентові України отримав диплом магістра управління суспільним розвитком.

Кар’єра і бізнес

1998 - 2002 рр. – телеканал СТБ - репортер новин. Головний редактор програм "Час К" і "Вікна-кримінал". Керівник проекту "Битва екстрасенсів".

2002 - 2005 рр. – Верховна рада України - помічник-консультант народного депутата від "Нашої України” Юрія  Єханурова, майбутнього голови Кабміну.

2005 р. – Дніпропетровська обласна державна адміністрація - начальник управління інформаційної політики – керівник пресслужби.

З 2005 по 2006 рік – Кабінет Міністрів України - прес-секретар прем'єр-міністра України Юрія Єханурова, керівник прес-служби Кабінету Міністрів України.

2006 - 2007 рр. – Верховна рада України - помічник-консультант народного депутата.

2007 - 2010 рр. – Міністерство оборони України - прес-секретар - помічник-консультант Міністра оборони України.

2010 - 2014 рр. – керівник проєктів у Всеукраїнському благодійному фонді "УКРАЇНА - ЮНЕСКО”.

2014 - 2016 рр. – тимчасово виконуючий обов’язки голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації.

З 1 грудня 2015 року - член постійної комісії з питань транспорту, зв'язку та реклами.

З 12 квітня 2016 року - голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації.

З 2018 призначений заступником Київського голови КМДА. За розподілом обов'язків координує і контролює роботу департаментів освіти і науки, молоді та спорту, культури, охорони культурної спадщини, управління з питань реклами, Подільської та Деснянської РДА.

Політичний бекграунд

З 2014 року - депутат Київської міської ради VII скликання. Балотувався і був обраний по одномандатному мажоритарному округу №39 (Подільський район) від партії "Удар-Солідарність". Заступник голови постійної комісії з питань культури і туризму.

З 25 жовтня 2015 року - депутат Київської міської ради VIII скликання (фракція "Солідарність"). Балотувався і був обраний по виборчому округу №79 (Подільський район) від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

В 2019 балотувався до Верховної Ради України від партії "УДАР” по 220 округу м. Київ, обраний не був.

Перший у списку партії "УДАР" в Подільському районі міста Києва на місцеві вибори до Київради 2020. Набравши 4,84% (або 3 253) голосів, зайняв тільки шосте місце у мажоритарному округу. Незважаючи на це, був обраний до Київради по окружному списку.

З 1 грудня 2020 року Валентин Мондриївський - депутат Київради IX скликання. Депутатська фракція політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка” - співголова фракції.

Сім’я  

Одружений на Ірині Мондриївській. Має двох дітей: дочка Марія і син Богдан.

Декларація

Згідно з декларацією, поданою Валентином Мондриївським за 2019 рік, йому належить столична квартира площею 130 м. кв і вартістю на момент покупки 916 тис. 300 грн. Також у власності  чиновника є 67-метрова квартира в Білій Церкві, дві земельні ділянки по 1000 м. кв кожна у селах Зазим'я і Гнідин на Київщині,

Родина має дві автівки – сам Мондриївський пересувається на Toyota Land Cruiser Prado 2008 року випуску, а його дружина на Volkswagen Touareg 2010 року.

За 2019 рік сукупний дохід Мондриївського склав 726 тис. 800 грн. Дружина отримала 37тис. 800 грн в якості соціальних виплат.

На банківських рахунках у заступник голови КМДА зберігає 333 тисячі гривень, 26 доларів та 6 євро.

Готівковими коштами задекларувано $43 тис. та 8 тис. євро.

Ірина Мондриївська має готівкою 50 тисяч гривень та $4 тис.

Також він задекларував в якості засобів позичених третім особам $20 тис.

Скандали

У 2015 році в Подільському районі, який тоді очолював Валентин Мондриївський, вибухнув скандал з будівництвом Філософського фонтану на Контрактовій площі. Жителі району були обурені раптово побудованим парканом і початком будівельних робіт без їх відома.

У 2017 році Національне агентство по запобіганню корупції підняло питання про незаконність суміщення Валентином Мондриївським посади голови Подільської РДА і депутатства в Київраді. Відповідно до закону "Про державну службу”, поєднання двох посад заборонено. Однак Мондриївський продовжував суміщати дві посади ще півтора року.

Навесні 2018 року Мондриївського звинуватили в тому, що з його подачі на все тій же Контрактовій площі пошкодили плитку при організації цирку "Кобзов”. Відповідальним за організацію і проведення заходів на Контрактовій площі був визначений ФОП Бабенко Микита Олегович. Підприємець заробив гроші, а місто ніяких відрахувань не отримало.

Депутати Київради вважали, що Бабенко отримав дозвіл незаконно, без конкурсу. Тобто у наявності було порушення антикорупційного законодавства. Сам чиновник з цього приводу заявив, "що готовий взяти на себе всю відповідальність за цю ідею, так як сам особисто прийняв рішення про розміщення цирку "Кобзов" на Контрактовій площі”.

У 2018 був співавтором поправок до проекту рішення про розірвання договору із забудовником ТРЦ на Поштовій площі на місці археологічних знахідок ХІ-ХІІ ст.ст. Активісти запевняли, що в разі ухвалення цих поправок площа залишиться "інвестору", а повноцінного музею на ній напевно не буде, бо ці зміни унеможливлювали розірвання договору із забудовником. Під час голосування за музей на Поштовій площі Мондриївський утримався. 

У березні 2019 року Мондриївський зробив депутатське звернення до київського мера. Чиновник-депутат попросив Кличка знайти 36,5 тисячі гривень на придбання для однієї зі школи мистецтв баяна російського виробництва.

Навесні 2019 депутат Київради Володимир Назаренко (фракція "ВО" Свобода ") звинуватив Мондриївського в неналежному виконанні своїх обов'язків і невиході на роботу.

В травні 2020 року Мондриївський провів нараду з головами райдержадміністрацій та керівниками профільних департаментів КМДА. Нарада пройшла з порушенням правила соціальної дистанції і без медичних масок.

Мондриївського на посаді голови Подільської РДА звинувачували у вибудовуванні корупційної ланцюжка в сфері освіти. Зокрема, сxeмa нібито булa вибудована навколо благодійного фонду "Україна-Юнеско". За версією деяких ЗМІ, рахунки цього фонду поповнювалися грошима, які стягувались з батьків школярів столиці.

Влітку 2020 року ЗМІ повідомляли про шахрайство із закупівлями автобусів МАЗ для КП "Київпастранс”, у якому був замішаний і Мондриївський.

 


16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
У Дніпрі 19-річна дівчина намагалася продати дворічного сина за 1 млн грн
24 квітня 2024, 14:59
Міноборони опублікувало повний перелік змін до закону про мобілізацію
24 квітня 2024, 14:49
На Харківщині окупанти атакували прикордонників FPV-дронами
24 квітня 2024, 14:32
Держдеп США вніс телемарафон "Єдині новини" до звіту про порушення прав людини
24 квітня 2024, 14:21
СБУ затримала намісника Святогірської лаври
24 квітня 2024, 14:01
"Напівзаконне" розпорядження про призупинення консульських послуг: від МЗС чекають пояснень
24 квітня 2024, 13:52
"Знайшов у селі": у Миколаєві чоловік віз у багажнику таксі гранатомет
24 квітня 2024, 13:28
Росіяни вдарили артилерією по Куп'янську, спалахнула масштабна пожежа
24 квітня 2024, 13:07
Синєгубов показав наслідки нічних обстрілів Харкова
24 квітня 2024, 12:55
РФ б’є по житлових будинках, щоб змусити мешканців виїжджати з Харкова, — Терехов
24 квітня 2024, 12:34
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Євлаш Ілля Олегович
Речник Повітряних сил ЗСУ
Самойленко Олександр Степанович
Голова Херсонської обласної ради
Всі досьє »