UA | RU
22 січня 2021, 12:27 1215

Лабазюк Віолета

Голова Хмельницької обласної ради
Голова Хмельницької обласної ради

Народилася 17 липня 1986 року у місті Волочиськ Хмельницької області.

Профіль у Facebook

Освіта

У 2008 році здобула повну вищу освіту у Хмельницькому національному університеті за спеціальність "Фінанси".

У 2016 році закінчила київську бізнес-школу МІМ.

Кар’єра і бізнес

Голова Хмельницького обласного Благодійного фонду Сергія Лабазюка "Ми поруч".

Політичний бекграунд

Очолювала Хмельницьку обласну організацію політичної партії "Поруч" та Хмельницький регіональний осередок жіночого руху партії "За майбутнє".

У жовтні 2020 року обрана депутатом Хмельницької обласної ради від партії "За майбутнє".

7 грудня 2020 року обрана головою Хмельницької обласної ради

Сім'я

Чоловік, Лабазюк Сергій Петрович. Народний депутат України 9-го, 8-го та 7-го скликань. Член фракції "За майбутнє",  член комітету ВР з питань аграрної та земельної політики. Колишній генеральний директор ТОВ "Група компаній "ВІТАГРО"", яка займається рослинництвом, садівництвом та тваринництвом.

Донька, Лабазюк Євангеліна Сергіївна

Донька, Лабазюк Єлизавета Сергіївна

Декларація

Згідно із даними декларації за 2019 рік, яку Віолета Лабазюк подала 10 грудня 2020 року, із об'єктів нерухомості їй належить два житлових будинки у селі Розсоша Хмельницького району. Один -  загальною площею 220,5 м². Другий - 665,6 м²,  в ньому згідно документам і проживає родина Лабазюків. Також  голова Хмельницької обласної ради задекларувала чотири земельні ділянки (1553, 1500, 1100 і 1376 м²), що розташовані у тому ж самому селі. Ще Віолета Лабазюк  володіє 25% прав на квартиру площею 41,8 м² у місті Волочиськ Хмельницької області.

У власності її чоловіка  перебуває "житловий корпус типу А за номером 48 літ.2Т в оздоровчому комплексі сімейного типу"  - це столична нерухомість загальною площею 658,1 м². Також Сергій Лабазюк орендує п'ять об'єктів нерухомості під громадські приймальні народного депутата.

У декларації згадується три автомобілі. Віолета Лабазюк володіє "PORSCHE CAYENNE" 2016 року випуску. Її чоловік орендує "MERCEDES-BENZ S 350 4MATIC"   2015 року випуску, а ще користується на підставі довіреності "MERCEDES-BENZ V 250" 2014 року випуску. Щодо іншого рухомого майна, то в документі вказано два годинники – торгової марки "Chopard" Віолети Лабазюк і "Breguet" її чоловіка.

У 2019 році доходи Віолети Лабазюк склали 5 млн 330 тис. грн 5 млн грн були отримані шляхом "відчуження нерухомого майна" – тобто, продажу нерухомості. Решта - це заробіток за основним місцем роботи, дохід від зайняття підприємницькою діяльністю та проценти. За декларацією, Сергій Лабазюк заробив у 2019 році  419 тис. 794 грн за основним місцем роботи нардепом.

На банківських рахунках Віолета Лабазюк зберігає 240 тис. грн і $40 тис. У Сергія Лабазюка лежить у банку лише  687 грн. Готівкою родина має $145 тис. та 1 млн 700 тис. грн.

Скандали

За два дні після обрання Віолети Лабазюк головою Хмельницької обласної ради її конкурентка Оксана Бочкарьова звернулася до суду із позовною заявою, в якій просила визнати незаконними рішення лічильної комісії та обларади про обрання Лабазюк та скасувати їх. Причина – комісією було враховано бюлетень, який, на думку Бочкарьової, повинен були визнати недійсним, оскільки він містить ознаки фальсифікації. Аналогічні заяви до суду також подали депутати Вадим Лозовий і Олександр Розізнаний.  15 грудня повноваження Віолети Лабазюк, як голови облради, було призупинено. Однак невдовзі Хмельницький окружний адміністративний суд відновив дію рішення обласної ради щодо обрання Лабазюк.  

Ветеран війни на Донбасі Алексій Кравчук заявив про те, що Віолета Лабазюк разом з Сергійом Лабазюком наполегливо сприяли тому, щоб представника УПЦ МП обрали старостою села Копачівка Волочиського району Хмельницької області. Через це відбулася суперечка, під час якої чоловік Віолети Лабазюк ображав ветеранів війни та погрожував їм, що було зафіксовано на відео.

 

 


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Харченко Регіна Владиславівна
В.о. мера Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради
Поліщук Ігор Ігорович
Міський голова Луцька
Всі досьє »